Mutet vall kiugrasa utan?
Szia! Azóta javult a vállad? Sajnos velem is ez történt kb. 2 hónapja, és nem érzem, hogy javulna... :/ Nem mellesleg kézilabdáztam, eddig a dokik azt mondták, ne folytassam. A baleset is épp meccsen történt.
Az orvosok szerint az első ficamot nem szabad műteni, de fiatalon nagy a valószínűsége, hogy újból megtörténik, ahogy nálad is, és akkor már ajánlott egy stabilizációs műtét.
Érdekes, mert nagyon változó, hogy kinél milyen súlyos egy-egy vállficam. Keresztanyám fiatalon elszenvedett egyet, majd rá 20 évre egy másodikat. Tehát elég sok idő eltelt a kettő között, és ő azt mondta, hogy a másodiknál már 1 hét után levette a rögzítőt, és visszament dolgozni (fizikai munkát végez). Nos, én a baleset után 1 héttel a karomat se bírtam tartani, nem hogy mozgatni és dolgozni... Még most sem tudom 100-ig használni, illetve gyenge és recseg-ropog. Bár érdekes módon nem a váll maga, hanem a felkarom közepe. Nálad ez hogy van? Amikor visszarakták a kórházban, akkor is ott éreztem egy hatalmas reccsenést, de nem értem, miért...
Én így a műtétet mondanám, esetleg keresnék egy jó magándokit, aki vállakra specializálódott, és nem sajnálnám rá a pénzt. Apukámnak is elszúrták a vállműtétjét, csak rosszabb lett neki, igaz, azt nem magándoki csinálta.
És én is kíváncsi vagyok azokra, akik “kigyógyultak” ebből és minden félelem nélkül tudják használni a vállukat úgy, mint előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!