Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Még mindig ott lehet a torkomb...

Még mindig ott lehet a torkomban? Többi lent.

Figyelt kérdés
Tegnap sütöttem magamnak pár szem szalámit, és evés közben az egyik cafat "rossz útra ment" nyeléskor. Nem fuldokoltam, de éreztem, ahogy nyelek, hogy bal oldalt, felül, kb a nyelvem tövétől nem messze ott van. Ettem rá fél szelet kenyeret, csomót ittam rá, semmi sem segített. Aztán éreztem mintha arrébb csúszna és 1-2 kis cafat nyelés közben lement volna belőle, de már arra is gondoltam, hogy lehet csak erősen megkarcoltam és azt érzem. Lefeküdtem aludni, ma reggel felkeltem, és ahogy nyeltem érzem hogy még mindig ott van, de már fáj és néha ég is a környéke. Nem érzem mindig minden nyeléskor, de általában igen. Délután amúgy is kell mennem a háziorvosomhoz, gondoltam megkérem őt, nézzen le, hátha meglátja (mivel nincs olyan mélyen). Én próbáltam lenyúlni és elmozdítani de túl erős a reflexem és majdnem elhánytam magam az öklendezéstől. Azt szeretné megkérdezni, hogy mit lehet ezzel tenni? Vajon tényleg ott van? Hogy mozdítsam ki a helyéről? Ha a doktor észreveszi hogy valóban ott van, mit tud vele tenni a továbbiakban? Péntek reggel utaznék el itthonról, fontos ügyben, úgyhogy ma délután már megoldást kéne találnom a problémára. Köszönöm a segítséget!

2018. júl. 5. 09:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Általában a paradicsom, és a paprika héja tud ilyen makacs módon megtapadni a garat, nyelvgyök, nyelőcső környékén. Nem lehet, hogy valami pl paprika darabok is voltak abban a szalámiban? A körzeti orvos simán látni fogja, ha még ott van valami, azzal a nyéllel ellátott, kis, kerek tükörrel. De az is lehet, hogy már nincs ott, csak még nem múlt el a nyálkahártya-irritáció.
2018. júl. 5. 10:12
 2/3 A kérdező kommentje:

Csirkemellfilé volt benne, úgyhogy nem volt benne semmilyen paradicsom-paprika. (Elvileg)

És ha még ott van, azzal mit tudnak kezdeni?

2018. júl. 5. 10:16
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha még ott van valami, és a doki látja, akkor a megfelelő eszközzel, egy mozdulattal "félrepöccinti" onnan.
2018. júl. 5. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!