Lehet komolyabb bajom?
Ma ket macska osszeverekedett.
A bnom macskaja meg az enyem
Kozbe a bnom macskaja engem is megkapott
Nincs beoltva.
Kinti macska
Le fertotlenitettem alkoholal meg vki fertotlenitovel
Lehetek veszets ezek utan?
Elkaphattam?
A macska nem tudom hogy vesszette de nem hiszem
Vad macska de peldaul bnom szuleivel alszik es meg simogatom nem harap meg es nem karmol meg sem.
Mennyi az eselye hogy ha vesszett elkapom fertotlenites utan?
Vagy mennyit segit egyaltalan hogy kitisztitottam?
Akkor kaphatsz el veszettséget, ha a macska is elkapta. Mivel nem oltott és jár kint, ennek az esélye megvan. Ilyen esetben az állatot 14 napig karanténban megfigyelni szokták (magyarán nem kellene kiengedni ez alatt az idő alatt, hanem zárt helyen bent tartani, nem muszáj ketrecben, csak a lakásban), és ha kezdi mutatni a tüneteket, akkor neked is sürgősen orvoshoz kell rohannod.
Amúgy nem hiszem ennyiből, hogy veszett lenne, de más betegséget is el tudsz kapni tőle, pl. [link]
Koszonom szepen a valaszt.
Igazabol csak ket hetet vagyunk itt. Jovoheten mar megyunk haza
De lefertotlenitettem elotte meg alkoholal es fertotlenitettem.
Ez valamit azert segit?
Nem hiszem, hogy a macska fertőzött lenne veszettséggel.
A seb begyulladása ellen segíthet az alapos tisztítás és mondjuk a Betadin vagy más fertőtlenítő, valószínűleg biztonságban vagy.
Ám de a veszettség ellen nem segítene holmi fertőtlenítés.
A kijárós macskákat mindenképpen érdemes beoltatni ellene attól, hogy nem kötelező.
Koszonom szepen.
Igazabol nem lattam hogy a sebb elfertozodott volna de azert felek:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!