Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lehet komolyabb bajom?

Lehet komolyabb bajom?

Figyelt kérdés

Ma ket macska osszeverekedett.

A bnom macskaja meg az enyem

Kozbe a bnom macskaja engem is megkapott

Nincs beoltva.

Kinti macska

Le fertotlenitettem alkoholal meg vki fertotlenitovel

Lehetek veszets ezek utan?

Elkaphattam?

A macska nem tudom hogy vesszette de nem hiszem

Vad macska de peldaul bnom szuleivel alszik es meg simogatom nem harap meg es nem karmol meg sem.

Mennyi az eselye hogy ha vesszett elkapom fertotlenites utan?

Vagy mennyit segit egyaltalan hogy kitisztitottam?

2018. ápr. 13. 13:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Akkor kaphatsz el veszettséget, ha a macska is elkapta. Mivel nem oltott és jár kint, ennek az esélye megvan. Ilyen esetben az állatot 14 napig karanténban megfigyelni szokták (magyarán nem kellene kiengedni ez alatt az idő alatt, hanem zárt helyen bent tartani, nem muszáj ketrecben, csak a lakásban), és ha kezdi mutatni a tüneteket, akkor neked is sürgősen orvoshoz kell rohannod.

Amúgy nem hiszem ennyiből, hogy veszett lenne, de más betegséget is el tudsz kapni tőle, pl. [link]

2018. ápr. 13. 15:34
 2/6 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszt.

Igazabol csak ket hetet vagyunk itt. Jovoheten mar megyunk haza

De lefertotlenitettem elotte meg alkoholal es fertotlenitettem.

Ez valamit azert segit?

2018. ápr. 13. 15:36
 3/6 anonim válasza:

Nem hiszem, hogy a macska fertőzött lenne veszettséggel.

A seb begyulladása ellen segíthet az alapos tisztítás és mondjuk a Betadin vagy más fertőtlenítő, valószínűleg biztonságban vagy.

Ám de a veszettség ellen nem segítene holmi fertőtlenítés.

A kijárós macskákat mindenképpen érdemes beoltatni ellene attól, hogy nem kötelező.

2018. ápr. 15. 18:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen.

Igazabol nem lattam hogy a sebb elfertozodott volna de azert felek:(

2018. ápr. 16. 05:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A veszett macskák általában a szokottnál agresszívebbek. A veszettséget továbbterjeszteni csak úgy tudja, hogyha a vírus elérte az ő központi idegrendszerét. Magyarországon egyébként 1994-ben történt az utolsó veszettség miatti elhalálozás, ott a macska volt a bűnös. Nagyon kevés az esély, hogy veszett legyen, de akkor is van rá egy csekélyke százalék. Tavaly is találtak veszett állatot MO-n nem is egyet. Ami javaslok: barátnődék figyeljék a macskát két hétig, ne nagyon engedjék ki és ha 15 napon belül bármi miatt elpusztulna akkor azonnal rohanj orvoshoz mert a veszettség egyáltalán nem játék. Ameddig a macska él és virul addig kár aggódnod neked sem lehet semmi bajod.
2018. ápr. 16. 13:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszi ment a zold kez
2018. ápr. 16. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!