Kompressziós csigolyatörése volt már valakinek?
Figyelt kérdés
Édesanyámat kompressziós csigolyatöréssel műtötték, valamiféle cementet juttattak a csigolyái közé, hogy ezáltal stabilabb legyen neki. 1 hét eltelt a műtét óta, s nem is a műtét helye, de azóta nagyon szokott fájni neki a dereka, csipője környéke. Esetleg a fájdalom oda sugárzik ki vagy mi lehet az oka? Sokat pihen, fekszik, már arra is gondoltam, hogy esetleg az nem tesz jót neki.2018. márc. 18. 12:56
1/12 anonim válasza:
youtube videok alapján érdemes tornázni
upright health
athlean-x
2/12 A kérdező kommentje:
Ezt most így beírtam amit mondtál, de konkrét dolgot nem találtam...
2018. márc. 18. 21:06
3/12 anonim válasza:
Azt hitted van egy videó ami elmondja mit csinálj, ha kompressziós csigolyatörésed volt, idős nő vagy, és soha nem sportoltál?
Ja és hogy ott lent baloldalt szokott fájni?
4/12 A kérdező kommentje:
Most ezzel az utolsó válasszal mi volt a célod? Ha nem vagy segítőkész, akkor inkább ne is szólj hozzá!
2018. márc. 19. 16:10
5/12 anonim válasza:
hogyan kéne neked segíteni?
távgyógyítással?
Mire gondolsz?
6/12 A kérdező kommentje:
Azzal, persze! Nem értem, ha nem tud valaki normálisan hozzászólni a dolgokhoz, akkor miért nem marad csendben? Ennyire unatkozol??
Véleményekre vagyok kíváncsi, esetleg ha valakinél volt ilyen jellegű dolog, megosztani velem hogy milyen tapasztalatai voltak.
2018. márc. 21. 15:14
7/12 anonim válasza:
Édesanyámnak volt kb egy éve.Őt nem műtötték meg (77 éves volt).Gyakorlatilag semmit nem csináltak vele a kórházban tornán, és masszázson kívül.Egyedül a lakásban sem tudott közlekedni. Utcán, csak segítséggel, rövid távon.Igen, jól látod ezt a fekvés dolgot.Mivel fáj egyre kevesebbet mozognak,és egyre jobban legyengülnek.
8/12 A kérdező kommentje:
Értem! S utána édesanyádnak jobb lett az állapota?
2018. márc. 22. 16:23
9/12 anonim válasza:
Anyósomnak is volt, most a 70 éves öcsémnek volt nyáron. Mindenfajta porckorong érintettségnél a deréktáji fájdalom a jellemző, néha az ülőideg lefutása mentén is lehetnek lábfájdalmak. Ilyen esetekben az idegrendszerben tanyázó herpeszvírusok felélénkülése is gyakran bekövetkezik, ami szintén ilyen fájdalmakkal jár. A sok fekvés nem jó, az érintett gerinctájék minden irányú óvatos mozgása, mozgatása a javallt gyógytornával, vagy napi rendszeres lassú sétával, cipekedés, emelgetés mellőzése mellett.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos tanácsot!
2018. dec. 31. 12:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!