Mi történik ha valaki vizet fecskendez a vénába?
Láttam este egy egészségügyi filmet, ahol arról beszéltek, hogy halált okoz ha levegő kerül az érrendszerbe. Kicsit elgondolkodtató volt és eszembe jutott, hogy akkor mi van ha víz kerül bele? Meghal az illető? Mi történik a szervezetben ilyenkor? Mennyi ideje van még hátra?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Úr Isten! Infúziót még nem kaptál? :D
Én már igen, és élek :D
Nem vagyok szakértő, csak megláttam a kérdést. Hát nem tesz jót, az biztos.
Még nem hallottam olyanról, hogy valaki szórakozásból vizet fecskendezne a vénájába. Nem is olvastam utána, de szerintem ki ne próbáld! :)
3-as! Szerintem az infúzió más. De lehet, hogy neked van igazad.
Előző voltam. Már nem írok, mert tényleg nem értek hozzá, csak belekontárkodtam a kérdésbe. Bocs.
Ha 5 liter véred van, aminek 83 %-a víz, tehát van 4,15 liter víz a véredben (mert a teljes szervezetednek kb. 60%-a víz), és hozzátesznek, 50 ml-t, ez akkor egy bazinagy fecskendő, tehát 4,2 liter víz lesz benned, az szerinted bármit változtatni fog?
Vagy gondolj az infúzióra! Amikor 1-2 liter fiziológiás sóoldatot beadnak valakinek. A fiziológiás sóoldat 0,9% sót tartalmaz a többi része víz. Szerinted belehal az illető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!