Laterális meniscus szakadása és műtétje volt már valakinek? Ez a ritkább.
Bocsánat, hogy kérdezek, de mi történt pontosan? Olyan, hogy porcszalag nincsen. Van porc és szalag, a kettő nem ugyanaz. A meniscus porc, szalag van a térdízületben több is (oldalsó, kereszt, etc).
Az orvosod tud szerintem erre a legjobb választ adni neked. Túl sokat nem tehetsz (nincsen semmilyen csodakúra), viszont aki látta a leleteidet többet tud mondani. Nem vagyok még orvos, csak orvostanhallgató, de a jelenlegi eszemmel (ha jól értem, amit írsz, mert nem egyèrtelmű számomra) egy olyan térdrögzító segíthetne, ami adott szögben fixálja a tèrded. Ha az a gond, hogy nem elég stabil az ízület ès ezért sérül a meniscus, gyógytornával lehet eajta segíteni. Illetve ha annyi nagy fokú az x láb, hogy ez a probléma, erre is létezik műtéti megoldás.
20/L
Kedves Kérdező!
(1es válaszoló vagyok.)
Kerékpár tényleg nagyon jó, könnyű fokozaton tekerve nem terheli az ízületet, viszont a mozgás miatt segít abban, hogy több ízületi folyadèk termelődjön, illetve ahogy írtad, erősíti a combizmokat.
Szabad megkérdeznem, hány éves vagy?
A magyarázatot köszönöm, így már jobban értem a problémát. Egy gyógytornásszal szerintem mindenképp érdemes lenne konzultálni, ha már az orvos nem tud többet mondani. Esetleg beszélni egy másik orvossal is, csináltatni más helyen MR-t, megnézni az ízületet AS tükrözéssel. Mert ha a porc fel van rojtozódva/sérült, akkor azon szerintem lehet segíteni.
20/L
1-es vagyok megint:
Utólag elnézést a kérdésért, de igazából kaptam választ. Tudom, hogy a gondolata is nagyon rosszul hangzik, de ha semmi sem segít ès nagyon rontja az állandó fájdalom az életminőséget, esetleg a protézis is szóba jöhet. Persze erre rálátása csak a kezelő orvosnak van, és ő is valószínűleg csak akkor fogja javasolni, ha már semmilyen más megoldást nem lát.
Székedfehérvárról dr. Mohácsi Jánost ajánlom meleg szívvel, még akkor is megéri elutazni Székesfehérvárra, ha egyébként eléggé messze van. Neki minden eszköze megvan ahhoz, hogy jól diagnosztizáljon, és a lehető legjobb megoldást javasolja.
Sok szerencsét mindenhez!
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!