Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Kézközépcsont törés után nem...

Kézközépcsont törés után nem mozog az ujjam, ez normális?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 4 hetet volt gipszben a gyűrűs és a kis ujjam V. metacarpus törés miatt. Tegnap délelőtt levették a gipszet. Nagyon csúnya volt a kezem. Sebes, kiázott, stb. Az orvos azt mondta pénteken menjek vissza megnézetni hogy javul, addig is tornáztassam az ujjaim. A gyűrűs ujjam már félig hajlik, de nagyon fáj. A kis ujjam meg sem mozdul. Az orvos azt mondta hogy ne érje víz de én úgy érzem hogy a bőrömnek nagy jó lenne egy kis áztatás. Szerintetek normális hogy a gipsz levétel után másfél nappal meg sem mozdul a kisujjam? Illetve a sebek miatt mondhatta az orvos hogy nem érje víz?
2017. dec. 12. 15:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy nem mozog, sajnos normális. Nekem is ez volt mindkét ujjtörésem után. Mennem kellett gyógytornára :(

A sebekről nem tudok nyilatkozni, mert nekem nem volt seb rajta, miután levették a gipszet, megmoshattam, áztathattam a kezemet.

2017. dec. 12. 17:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. A gyógytorna ugye nem abból áll, hogy már az első alkalomkor megfogják a kisujjam és kiegyenesítik? Úgy érzem az jobban fájna mint maga a törés.
2017. dec. 12. 17:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
De. Sajnos abból áll. Kinyújtják, aztán behajlítják teljesen. Nagyon fájdalmas, nem ijesztgetésnek szánom. De ha egyszer muszáj.
2017. dec. 12. 23:32
 4/6 anonim ***** válasza:
De, abból áll. Én azt hittem, bepisilek a fájdalomtól, de hát ez van, túl kellett rajta esni :(
2017. dec. 13. 13:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Azt magamnak is megtudom csinálni...
2017. dec. 13. 14:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem tudod, pont azért, mert annyira fáj.

De hidd el, hogy muszáj. Én is kibírtam, te is ki fogod. Különben az ujjad sohasem fog rendesen mozogni.

2017. dec. 13. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!