Levehetem a sebemről az orvos által rátett kötést?
Múlt héten pénteken (8 napja) szereztem egy metszett sebet egy ujjamon, 3 napig a vérzés csillapíthatatlansága miatt nyomókötés tett rá az orvos. Viszont azóta voltam 2x kötéscserén, ás már 5 napja csak sima kötés van rajta. A sebszéleket egyébként tapaszokkal húzták össze, szerencsére nem kellett varrni.
A tapaszokat még nem vették le (6 nap múlva kell megint visszamennem), felette van egy gézlap, majd az egész újjamra egy ilyen háló van ráhúzva. Így néz ki jelenleg a kötésem.
Viszont nekem ma lesz egy fellépésem (tánc), és így nem szeretnék színpadra állni. Arra gondoltam, hogy a hálót leveszem róla, a gézt rajta hagyom és bőrszínű sebtapasszal rögzítem, hogy mégse legyen már kétszer akkora és fehér az az ujjam. Aztán a fellépés után cserélek rajta gézt és a hálót is visszateszem.
Szerintetek ez így jó vagy nem kéne leszednem a kötést?
8 napos sebről van szó..
Köszönöm a válaszokat!
*nyomókötést
*és
*ujjamra
A lényeg, hogy a közvetlenül seben levő kötés maradjon a helyén és ne sérüljön.
A gumiujjat nem javaslom, mert ha táncfellépésed lesz, akkor nyilván megizzadsz, és így csak be fog alá pállni a sebed, illetve annak egyébként is csak akkor van értelme, ha nem akarod, hogy víz érje a kötést. Gondolom tánc alatt nem vizibalettet értesz :)
Sok sikert a fellépéshez!
Egy tanceloadas nem olyan hosszu, hogy bepalljon egy gumiujj ... ala lehet rakni egy vekony gezlap darabot es meg kisebb az esely, hogy beparasodjon.
Gondolom azert van olyan fizikai allapotod, hogy nem szakad rolad a viz egy eloadas alatt? :)
Sok sikert az eloadashpz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!