6 méter magasságból talpraeséssel eshet bajom?
Rossz volt a kérdés. Tegyük fel. Szándékosan vetem ki magam finoman a szobám ablakából, mely történetesen kb 5,5- 6 méterre van a felülettől ahova esni akarok. Tegyük fel talpra érkezem, a végén a lábaimat kissé behajlítom. A következő probléma áll fenn. Közvetlenül a szobám előtt beton van. Ugyanakkor ha kicsit neki rugaszkodom, akkor már a kb. Másfél méterrel távolabbi füves talajra esek. Hogyan érdemes? Meglehet csinálni a fent említettek fényében veszélytelenül? (Éjszaka el akarok szökni otthonról, ezt csak azért,
Hogy értsétek a kérdés lényegét)
Nekem elég volt 2 méter ahhoz hogy szilánkosra törjem a bal lábam..
Műtét,és"pár"hét gipsz.
A történet:
Egy dombról jöttem le,megcsúsztam,elkezdtem(akaratomon kívül)szaladni,a dombnak nem volt vége,hanem mintha levágták volna a végét olyan volt.Oda leestem.
2 méter,talpra..
Végeredmény:Szilánkos nyílt törés.
Gondolt át..
Mindenképpen megsérülsz! A talaj nem alkalmas erre. A rúdugrók sem a talajra érkeznek, pedig ők mennek fel abba a magasságba és "ugranak le" onnan.
Kb. 3 méter az, ahonnan még ha jók az izmaid és az ízületeid,(esetleg a cipőd) akkor megúszhatod sérülés nélkül. Afölött már erősen csökken az esélye, hogy megúszod sérülés nélkül (persze van esély rá, mint a lottó ötösnek, de kicsi). Gondolj bele, hogy minél nagyobb a távolság, annál jobban gyorsulsz a föld felé, ergo annál nagyobb erővel vágódsz a földbe. De próbálj meg 1 méterról, másfél méterről leugrani, két méterről és 2,5 méterről, hogy milyen erővel csapódik a lábad a földre. A 2,5 méter az már elég húzós tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!