Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Megúszhatom a gipszet? Eltörhe...

Megúszhatom a gipszet? Eltörhetett az alkarom

Figyelt kérdés

tesin reggel ráestem a karomra, mintha roppant volna is, nagyon nincs feldagadva és kicsit lilulb be de vuiszont nagyon fáj, mozgatni sem tudom. este tudok elmenni a balesetire megnézetni.

begipszelik? mert azt nemigazán szeretném. mi lesz? hogy történik ilyenkor egy vizsgákat a balesetin? és a gipsz nagyon rossz lesz?

#gipsz #karörés
2017. nov. 20. 13:05
 1/7 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Erőszakkal nem gipszelnek senkit. Ha nem akarod, nem teszik rá. Hogy másnap te fogsz visszamenni gipszért könyörögni, az más kérdés.
2017. nov. 20. 13:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem mindkettő el volt törve. A jobbosnál a középtájt eltört csontot lemezzel,7 csavarral rögzítették egymáshoz. A másik alkarcsont mellette csak a csuklómból ugrott ki. Ezt szögekkel, drótokkal fixálták. majd 6hét gipsz, hónaljig érő, derékszög tartást biztosító. Gipszlevételkor drótok, szögek ki. Talán fél évig voltak benn a csavarok a lemezzel. Rég volt...

A balosnál először az ujjaimra kötött gézzel megpróbálták a helyére húzni a csontot. Mivel a gipszben nem maradt a helyén, ezt is műteni kellett. Kis lyukakon befúrt 4 pálcát a kézfejbe és az alkarcsontba, és az így kívül meredező pálcákra fémépítőkészletet csavarozott, az rögzítette. Kabát nem fér rá, viszont fürödni jobban lehet vele...

Ez gyorsabban is rehabilitálódott, mert ugye az ujjakat korlátozottan tudtam használni, nem állt be annyira, mint a gipszes móka.

2017. nov. 20. 14:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Mizu, eltört?
2017. nov. 21. 08:39
 4/7 A kérdező kommentje:
eltört bizony
2017. nov. 21. 10:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Van ez így néha...

Fémépítőt kaptál, vagy gipszet?

Majd ne lazsáld el a gyógytornát, és utána otthon is sokáig tornáztasd! Nekem nem lett olyan egyik csuklóm se, mint előtte volt. Asszem túl lazára vettem a felépülést...

2017. nov. 21. 18:40
 6/7 A kérdező kommentje:
derekszögű gipszet kaptam ami hónaljig van
2017. nov. 22. 07:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Szívás... :) De ne aggódj, túléled.
2017. nov. 23. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!