Ha elütnek (bicajjal vagy autóval) és syncumaros vagyok, akkor lehet belső vérzésem?
1. Ha valakit baleset ér, és sürgősséggel meg kell operálni, az első lépések egyike vért venni, többek között a véralvadás vizsgálatára. Szükség esetén megfelelő gyógyszerekkel fel lehet függeszteni a Syncumar hatását (nálunk is így megy).
2. Amit az első válaszoló ír, az nagyon jó ötlet, a laborvizsgálatok ellenére.
3. A Sycumar NEM arra való, hogy "egészséges szinten" tartsa a véralvadást. A hatóanyag a K-vitamin-függő alvadási faktorok termelődését gátolja, és a cél az alapbetegségnek megfelelő szintű véralvadásgátlás elérése.
Ez így van, ha túl van lőve a dózis, akkor akár spontán vérzés is előfordulhat - ha meg túl alacsony, annak a véralvadásgátlást igénylő alapbetegségtől függő következményei lehetnek. Pontosan ezért van szükség a rendszeres kontrollra.
Jogos a kérdés, én Németországban dolgozom, de nem tudom elképzelni, hogy egy komoly sérülés esetén ne végezzenek otthon is laborvizsgálatot. Eléggé alap dolog ilyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!