Miért hisztiznek itt manapság annyian a gipszük miatt?
80-as évek vége, 90-es évek, mikor én suliba jártam, teljesen természetes volt, hogy időnként törés vagy más sérülés miatt begipszelték az ember karját vagy lábát. Teljesen természetes dolog volt, mint egy megfázás vagy torokgyulladás.
Nem volt színes könnyített gipsz :), meg fekvőgipsz, meg véralvadásgátló injekció, megkaptad a gipszedet, aztán másnap irány a suli és kész! Az osztálytársak elsőre körberöhögtek vele, aztán rajzoltak rá vmit, utána többet senki nem foglalkozott vele.
Ma meg állandóan megy itt is a nyávogás, hogy nehéz a gipsz, meg mit tudok rá felvenni, meg hogyan menjek vele suliba vagy dolgozni, fáj a szuri, egész nap otthon kell feküdnöm hetekig, meg jajjderossz stb.
Ennyit változott a világ 20-25 év alatt?
Mitől olyan nagy dolog ma 2017-ben egy gipsz? :)
Az oszt igen. Öt évig jártam gimibe, összvissz 3 gipszet láttam, általánosban egyet. Nem akarom elképzelni se milyen lenne ha eltörném valamim.
Tudod akármennyire is hülyeségnek találod, igenis van fekvőgipsz, meg egyebek, ha úgy történt az eset. Attól mert a te idődben, vagy ott ahol te éltél nem foglalkoztak a dolgokkal ennyire, arról a mai generáció/orvostudomány nem tehet. :D
Fekvőgipsz volt régen is viszont ennyi rinyálás nem !
Tényleg érzek valami elpuhulást. Sokan azért kérdezgetnek mert a közösségi hálón vagy valami hasonlón érkezett választól teszik függővé a saját viselkedésüket.
Valóban régen megkaptad azt a fehér gipszet és hordtad ahogy az orvos mondta. Nem volt mit kérdezgetni. Most sincs, de hangulati elemnek lehet használni az együttérző válaszokat. Ez a mit szólnak hozzá , kérdés egyébként is baromság. Miért ha másnak nem tettszik leveszed??? Különben is egy szemüvegen, hogy az jól ál -é a viselőjének még talán lehet vitatkozni de egy gipszen ?????? Vagy ebből is csináljunk divat cikket. Vazzeg a Jánosban olyan gipszet csinálnak, beszarás. Én a ortopédiára esküszöm ott a legjobb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!