Egy sebre vissza tud még épülni a leszakadt bőr?
A szaruréteg látható része "halott" sejtekből áll, tehát az nem fog. Olyan mintha a fogadból pattanna le egy darab, és arra várnál, hogy majd visszagyógyul...
Majd lesz rajta új bőr, sokkal egyszerűbb ragtapasszal lefedni és kivárni, mint a régi, roncsolt bőrdarabbal bűvészkedni (ami ráadásul jóval nagyobb heget is hagyna).
Már írtam, nem tudom, hányas vagyok, mert most nem látom. Ha hozzá van tapadva, akkor igenis begyógyulhat.
Az újabb bőrképződés ilyenkor viszont nem működik. Te látod, ha nincs begyulladva és szépen gyógyul, a bőröd is megmarad. Az U-alak se mindegy, milyen irányban 4x4 mm.
Azért okoskodok, mert nekem már gyógyult meg ilyen pici sebemen bőr.
Amit előttem írtak, abban az lehet az igazság, nem mindegy, milyen mély a seb. Felületes sebnél nem hal el a bőr, ha fertőtlenítés után azonnal beragasztottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!