Mennyi a valószínűsége?
Figyelt kérdés
Mennyi a valószínűsége a világban annak, hogy valaki 15 évesen bekerülve egy nagyon rossz középiskolai osztályba,1 évi folyamatos lelki terrortól, bántalmazástól, tanári segítség tudatos elhagyásával, szóval csupán 1 évnyi zaklatott diákélet alatt skizofréniát/részleges tudathasadást szenvedjen el, hozzátéve 67%-os munkaképességcsökkenés, pszichiátriai károsodás, középsúlyos szorongás is társsuljon mindehhez. Egyik ismerősömmel ez történt, itt Magyarországon. De engem az érdekelne, hogy ennek mennyi a valószínűsége világszinten, mert kerestem hasonlót, de tudomásom szerint ez igen ritka "baleset" egy iskolán belül?#egészség #baleset #tanár #iskola #diák #kamaszkor #leszázalékolás #bántalmazás #pszichiátria #tudathasadás
2017. júl. 26. 20:21
1/3 anonim válasza:
Ez egy elég extrém esetnek hangzik, szerintem nagyon kicsi, csoda hogy egyáltalán előfordult. 15 éves mr nem nagyon fiatal, egy év az igen kevés, itt valami durva kellett hogy történjen.
2/3 anonim válasza:
Skizofrénia, és tudathasadás nem alakul csak úgy ki magától. Ez legtöbbször genetikai hajlam. Maximum, ha amúgy is hajlamos a sikozréniára, akkor valóban egy-egy trauma, vagy folyamatos stressz előhozhatja pár évvel korábban. De önmagában ezek nem felellősek a kialakulásáért.
Viszont szorongást, depressziót, idegösszeomlást, öngyilkossági hajlamot, és hasonló pszichológiai betegségeket simán okozhatott az az 1 éves zaklatás.
3/3 anonim válasza:
De én még azt is el tudom képzelni, hogy az iskolába már voltak előjelei a mentális problémának, és azért érte a terror, amitől csak fokozódott a baja. A kortárs csoportok nagyon durvák tudnak lenni azzal aki kicsit is kilóg a sorból. Én is folyamatos bántásnak voltam kitéve iskolás éveimben. Később kerültem orvoshoz, de utólag visszagondolva màr látom, hogy gyerekkoromba is voltak beteges dolgaim, és úgy érzem azért bánthattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!