Miért kell annyira félni a gipszeléstől? Tényleg olyan rémes?
Figyelt kérdés
Barátomnak szerintem eltörhetett a bokája vagy szalagszakadása van. Itt szenved már 3 napja, csak kínlódva tud a lábára állni, de orvoshoz nem hajlandó elmenni, mert nem akarja, hogy neki begipszeljék. Pláne így nyáron.
Most miért olyan nagy dolog, ha gipszbe teszik a lábát? Hogy győzzem meg, hogy nem olyan szörnyű az?
2017. jún. 8. 11:36
1/6 anonim válasza:
Az jobb, ha rosszul forr ossze, es ujra el kell torni?
2/6 anonim válasza:
Hát, vagy gipsz most, vagy műtéti korrigálás később.
Én csak egyvalakit ismerek, akinek eltört a bokája, és ugyan volt gipsze, de úgy gondolta, hogy strandszezonban a szórakozás fontosabb, és idő előtt eltávolította. Mondhatni "szépen" néz ki a lába, kb. fél évig szokott cipőt keresgélni magának.
3/6 anonim válasza:
Kicsit kellemetlen beleizzadni a strandolást is hanyagolhatja, de ezerszer jobb mintha rosszul forr össze a csont, na meg kezeletlen lábbal sem fog balatont átúszni.
4/6 anonim válasza:
Jó megoldása műanyag gipsz, de azért fizetni kell. Olyan 5 ezer Ft körül lehet egy alsó lábszárra. Az jobban szellőzik, ha jól tudom.
5/6 anonim válasza:
Sérüléstől függően a gipsz helyett lehet levehető műanyag sínt is alkalmazni. Az mosdásnál óvatosan levehető rövid időre.
6/6 anonim válasza:
Ja nem 5, hanem akár 10 ezer is lehet a műanyag gipsz. Attól függ, hány tekercs megy rá. Vékonyabb lábra (pl. lányoknak) kevesebb kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!