Járás járógipsszel? Sérülés komolysága, egyéb kérdések.
Sportbaleset után részleges bokaszalag szakadást és boka repedést szenvedtem el. 1 hét fekvőgipszet, majd 5 hét járógipszet írt ki az orvos. Már a 3. hét elején járok, könnyített térdig érő gipszet kaptam sarokkal. Kérdéseim a következők lennének:
1. Picit sokallom a 6 hetet, tényleg ilyen hosszú az igényelt felépülési idő? Az orvos épphogy csak ránézett a lábamra, úgy tűnt mintha csak a szokásos procedúrát adta volna ki. (Csak a rossz tapasztalatok miatt kérdezem)
2. Mi szükség volt a térdig érő gipszre? Több ismerősöm hasonló eset után, részleges szalagszakadás miatt, nem ilyen gipszet kapott, hanem a kisebbet, ráadásul sarok nélkül. Ezek szerint nekem jobban szakadtak a szalagok vagy a repedés miatt szükséges ez?
3. Ha már járógipsz, mégiscsak 5 hét. Eléggé örökmozgó vagyok, de azt nem sikerült megfejtenem hogy lehet ebben normálisan járni.Sőt a sarok borzasztóan zavaró tud lenni. Egy idő múlva képes leszek benne normálisan, kevésbé darabosan sétálni? Mert most egy egyébként egy 3 perces gyalogút majdnem 10 percbe telik és ritka esetlennek érzem a mozgásom a gipsz miatt. Szívesen meghallgatok tapasztalatokat, tanácsokat.
Előre köszönöm válaszaitokat!
Nekem sima járógipsz volt sarokkal 3 hétig, szintén részleges bokaszalag szakadás miatt.
Első nap nekem is igen fura volt, hogy pár centivel magasabb a gipszes lábam, meg ugye bokában nem mozog, egyszóval ki kellett tanulnom vele a járást. De aztán nemt már. Boltba simán elmentem vele, buszra is felszálltam, egyszóval meg tudtam szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!