Nekem volt. De mit szeretnél tudni ezzel kapcsolatban?
2017. márc. 17. 21:22
2/8 A kérdező kommentje:
Gipszlevétel után mennyire tudtad mozgatni az ujjaidat?(főként a kis ujjad) Mennyi idő alatt jött rendbe teljesen, hogy úgy tudtad használni azt a kezed mint régen?
2017. márc. 18. 11:42
3/8 anonim válasza:
Nagyon sokára!
Nekem 6 hétig rajtamaradt a gipsz. Két ujjam volt gipszelve + a középsőt sem tudtam a gipsz miatt lefelé hajlítani (direkt gipszelték így).
Kb. 2 hónap volt, mikor a gyógytornász (én még magamtól nem) be tudta hajlítani nekem csak a kisujjamat (tehát még nem a marokfogás) egész a tenyerem felső részéig.
Megküzdött vele, a 6 hét miatt kőkeményen minden ín, izom és ideg le volt tapadva.
Fél év volt, mire a kisujjamat a többivel együtt magamtól (tehát a másik kezemmel sem segítettem) teljesen tudtam hajlítani rendesen a tenyerem alsó részére. Ekkorra értem el azt, hogy lapos tárgyak sem estek ki a kezemből.
És jó egy év, mire valóban erővel tudtam vele markolni (nemcsak behajlítva fogni, megtartani). De azóta is előfordul, hogy a kézközépcsontomba belenyilall a fájdalom.
Te hol tartasz?
2017. márc. 18. 20:34
4/8 A kérdező kommentje:
2 és fél hete rakták fel a gipszet! Hát remélem nálam nem ez lesz a helyzet.. Haveromnak a butykénél volt eltorve es a gipszlevétel után ő 3-4 nap mulva mar szinte mindent tudott vele csinálni! Neked mikor volt eltörve?
2017. márc. 18. 21:25
5/8 anonim válasza:
Nekem körülbelül 4 hete vették le a gipszet a kisujjamról nekem úgy volt hogy 1 hét gipsz 2 hét sín. Nekem nagyon durván fel volt és meg mindig van dagadva mozgatás már megy de néha még mindig fáj de szerencsére ritkán csak a dagadás nem akar le menni róla nekem azt mondták míg lemegy róla akár fél év is lehet. :/
2017. márc. 23. 10:12
6/8 anonim válasza:
Nekem 5 hétig volt gipszelve, a gyűrűs-és kisujjam voltak rögzítve. Amikor levették, nekem is nagyon nehezen ment minden alap dolog, mint például begombolni a nadrágomat, de körülbelül egy-másfél hét után már egész jól be tudtam őket hajlítani. Én egyáltalán nem jártam semmilyen gyógytornára, és egy hónappal később már teljes mozgástartomány volt újra, azonban még nem tudtam megterhelőbb dolgokat csinálni (súlyzózás, tenyérre támaszkodás). Tavaly júliusban vették le a gipszem, kb november-december környéke óta már semmi nem okoz akadályt ,csak akkor érzem meg, hogy ott el volt törve, ha például a tenyerem szélére támaszkodom, vagy fekve nyomásnál 40-50 kiló fölé megyek. Na persze a kezem élével azóta sem merek erősen ráütni semmire, ez már így berögzült :DDD
2017. ápr. 11. 01:07
7/8 anonim válasza:
Na mi a helyzet? (Egyébként 14 hónapja volt eltörve.)
2017. máj. 3. 22:38
8/8 anonim válasza:
Tudom nem mostani a kérdés, de leírom. Nekem volt,plusz a bütyköm elcsúszott 40 fokkal. 1 hétig volt rajtam a gipszsín, utána le lehetett venni június 30.-án, hát jó merev volt a gyűrűs és a kisujjam, de nyilván főleg a kisujjam. Majd július 9.-én mennem kellett röntgenre, ahol mondták, hogy nem kellesz mennem gyógytornára ilyen fiatalon. Ott a két ujjamat ragtapasszal rögzítették össze és mondták, hogy mozgassam. Kérdező, ha kíváncsi vagy, hogy tört el, elmondom. Idegességembe bele ütöttem a falba. Tudom, nem így kell levezetni a dühöt, de megtanultam, hogy ezt soha többet ne csináljam. Még annyit, hogy közvetlen a falba ütés után nem éreztem fájdalmat, csak akkor, ha megfogtam valamit, meg persze, ha mozgattam az ujjam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!