Egy orvos hogy reagál, ha elveszt egy beteget műtét közben?
Nekem mentősökkel kapcsolatba van tapasztalatom mikor nagyapàm meghalt..
Leültek mind az 5-en a teraszra és kérdeztem, hogy bírjàk? Erre mind az 5 felmutatta a szàl ccigarettàt. Azt mondtàk nehéz és sose lehet megszokni....De annál rosszabb nincs mikor egy gyermek hal meg előttük.
Az egyikőjük mesélte,hogy egy anyuka ment àt a gyerekének az autóval mikor ki akart àlni. A mentős ezt többször megàlmodta,hogy az ő gyereke fekszik a kocsi alatt... Legtöbbjük isznak, drogoznak,cigiznek... Vagy valamilyen úton kiölik magukból az empàtiàt.
Nyilván ők is emberből vannak, de nem halhatnak meg minden beteggel.
Vannak olyan szakterületek, ahol az orvos nem nagyon találkozik a halállal, de olyan is, ahol mondhatni mindennapos.
Holnap is oda kell állnia a műtőasztalhoz. Sőt, lehet, percekkel az után, hogy egy sikertelen műtétet végzett.
Tönkremenne, ha lelkére veszi. Nyilvánvaló, hogy nem mindegy, egy csapszeg megy a kukába, vagy egy élet.
Vannak orvosok, akik fásulttá válnak, vagy önromboló életmódot fojtatnak (zugivókká válnak). Ha remegni kezd a kéz, akkor már nagyon nagy a baj.
Mindenki máshogy.Van akit érdekel,van akit nem.De azért nem hiszem,hogy túlzottan,főleg ha semmi köze(kapcsolata)sincs a pácienshez max.annyi hogy az orvosa.
Ez az empátiától is függ.
Köszi a válaszokat, érdekeltek a vélemények.
Mindenkinek zöld kezet adtam, nem tudom ki pontozhatott le titeket. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!