Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Egy orvos hogy reagál, ha...

Egy orvos hogy reagál, ha elveszt egy beteget műtét közben?

Figyelt kérdés
Szóval gondolom nem vágnak érzéstelen pofát, ha elvesztenek egy beteget műtét során. Én nem is vállalnám el ezt az állást a sok stressz miatt. Ők hogy bírják? Van egy kis nyomott hangulatuk utána, nem?

2017. márc. 10. 15:41
 1/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy nagyon rossz kategória.
2017. márc. 10. 15:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Fáj neki.
2017. márc. 10. 15:45
 3/9 anonim válasza:
65%

Nekem mentősökkel kapcsolatba van tapasztalatom mikor nagyapàm meghalt..

Leültek mind az 5-en a teraszra és kérdeztem, hogy bírjàk? Erre mind az 5 felmutatta a szàl ccigarettàt. Azt mondtàk nehéz és sose lehet megszokni....De annál rosszabb nincs mikor egy gyermek hal meg előttük.

Az egyikőjük mesélte,hogy egy anyuka ment àt a gyerekének az autóval mikor ki akart àlni. A mentős ezt többször megàlmodta,hogy az ő gyereke fekszik a kocsi alatt... Legtöbbjük isznak, drogoznak,cigiznek... Vagy valamilyen úton kiölik magukból az empàtiàt.

2017. márc. 10. 15:50
 4/9 anonim ***** válasza:
60%

Nyilván ők is emberből vannak, de nem halhatnak meg minden beteggel.

Vannak olyan szakterületek, ahol az orvos nem nagyon találkozik a halállal, de olyan is, ahol mondhatni mindennapos.

Holnap is oda kell állnia a műtőasztalhoz. Sőt, lehet, percekkel az után, hogy egy sikertelen műtétet végzett.

Tönkremenne, ha lelkére veszi. Nyilvánvaló, hogy nem mindegy, egy csapszeg megy a kukába, vagy egy élet.

Vannak orvosok, akik fásulttá válnak, vagy önromboló életmódot fojtatnak (zugivókká válnak). Ha remegni kezd a kéz, akkor már nagyon nagy a baj.

2017. márc. 10. 15:53
 5/9 anonim ***** válasza:
40%

Mindenki máshogy.Van akit érdekel,van akit nem.De azért nem hiszem,hogy túlzottan,főleg ha semmi köze(kapcsolata)sincs a pácienshez max.annyi hogy az orvosa.

Ez az empátiától is függ.

2017. márc. 10. 15:54
 6/9 anonim ***** válasza:
27%
Én lelkileg belepusztultam. Ezért nem is lettem orvos.
2017. márc. 10. 16:05
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
4-est leszavaztátok,pedig pont úgy. Természetesen mindenkit megvisel,ha elveszít egy beteget,de az évek során (szinte önvédelmi reflexként), elfogadja,hogy létezik olyan,hogy meghal egy beteg. De természetesen utána rossz a hangulatuk.
2017. márc. 10. 17:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Mi a baj a válaszokkal?
2017. márc. 10. 17:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, érdekeltek a vélemények.

Mindenkinek zöld kezet adtam, nem tudom ki pontozhatott le titeket. :/

2017. márc. 11. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!