Érdemes "erőltetni" a helyes testtartást izomfájdalom esetén?
Segítünk vagy ártunk például azzal, ha helyes testtartással, kihúzva magunkat sétálunk, vagy ülünk az íróasztalnál annak ellenére, hogy ez a pozíció csak fokozza a fájdalmat?
Személyes példa: Egy korábbi balesetből hátramaradt némi állandó váll- és nyakfájdalom. Azt sajnos nem lehetett megállapítani, hogy pontosan mi történt (törés, repedés nem volt), az orvos szerint akár az is elképzelhető, hogy valamely roncsolódás hegesedése is közrejátszik, amin a téli időjárás sem segít sokat az utóbbi időben.
Igen, sérülés esetén a fájdalmas izmokat érdemes egy kicsivel (de nem ész nélkül) a fájdalomhatáron túl terhelni, hogy tágítsuk a korlátaikat. Az antalgiás (fájdalomkerülő) tartás bizony mozgásbeszűküléshez vezethet. Érdemes felkeresni ezzel a problémával egy gyógytornászt, aki néhány konzultáció során be tud tanítani megfelelő gyakorlatokat.
Üdv: egy gyógymasszőr
Kedves válaszolók! Elnézést a kései reakcióért, de ezúton is köszönöm a válaszaitokat!
Az elmúlt időszakban némileg valóban "erőltettem" a helyes testtartást, és úgy érzem, hogy kevésbé intenzívek a fájdalmak, kevésbé "kényelmetlen" a testem, úgy összességében. Eltartott egy ideig a dolog, de kaptam beutalót gyógytornászhoz, a héten már őt is fel tudom keresni.
Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!