Mennyire normális, hogy gipszlevétel után egyáltalán nem mozog az ujjam?
eltört a gyűrűsujjam, műteni is kellett tűződrótokat raktak bele. kivették a drótokat, majd tegnapelőtt a gipszet is levettéka kezemről. Az ujjam viszont egyáltalán nem tudom mozgatni. Nem az, hogy fáj és nehezen mozog, hanem semennyire. A másik kezemmel tudom behajlítani kb. 40 fokban és kész. Elküüldtek gyógytornára, de elégé meg vagyok ijedve.
Ez mennyire normális, hogy semennyire sem mozog?
Kedves Kérdező,
Ez normális, a hosszas gipszelés főleg egy kis ízületnél, mint a kéz/ujjak akár teljes mozgástartomány beszűkülést is okozhat.
Érdemes átmasszírozni izomlazítóval, vízben önállóan mozgatni, hegmasszázst, fogó gyakorlatokat végezni és manuálterápiás fogásokkal könnyíteni az ujj mozgását. Hamar be fog indulni ezektől.
Üdvözlettel,
Szabó Klára - gyógytornász
Kedves Reagáló!
A fentebb említett eset, nem friss törés. Begyógyult csontok környékét pedig izomlazítás és a fascia rétegek összetapadása miatt lehet mozgatni, masszírozni.Sokkal kevésbé fog vele ártani, mintha nem tenne semmit. Illetve jó pár alternatív lehetősége van még a sérültnek a masszázs mellett, ahogy már fentebb írtam.
A névtelen hozzászólását pedig kevésbé lehet komolyan venni, hogy ezzel esetleg bármi építőjellegűt szeretett volna tenni.
Üdvözlettel,
Szabó Klára - gyógytornász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!