Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lehet, hogy sérvem van?

Lehet, hogy sérvem van?

Figyelt kérdés

Most figyeltem fel erre a búbra a hasamon, ami akkor jön elő, ha hátradőlök és nem feszítem a hasizmokat (1.kép). Ha ugyanezt csinálom, de feszítem, akkor eltűnik (2.kép).

Fájdalmat, panaszt nem tapasztalok. Lehet ez sérv, vagy megnövekedett kötőszöveti nyílás, esetleg a nagy hasüregi nyomás miatt nem feszített állapotban kinyomódnak a béltartalmak?

Sajnos van rajtam most felesleges, így lehet az akár zsír is.

[link]

2016. dec. 18. 14:25
 1/5 anonim ***** válasza:
igen,lehet hasfali sérv. Menj el sebészetre.
2016. dec. 18. 17:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Van annak bármi féle tünete a fizikai látványon kívül?

Fájdalom, székrekedés stb. ?

2016. dec. 18. 20:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Általában nincs,illetve csak megeröltetésre fájhat.
2016. dec. 18. 20:53
 4/5 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy a most figyeltem fel, pontosabban 1-2 hete és voltam házi orvosnál, akinek szintén élőben mutattam a dolgot, majd lefektetett, felhúzott lábakkal, fejet felhajtva, feszített hassal nyomkodta, kopogtatta minden fele és azt mondta nem érez, maximum egy nagyon kezdődőt. Legyek kételkedő és menjek ultrahangra? A sebész az nem kifejezetten aki műti, tehát ő is tud vizsgálni? Bocsi, ha rosszul fejezem ki magam. Lehetséges, hogy évek óta meg van? Vannak emlékeim, hogy pár éve amikor fekvőtámaszt, vagy "plank" tartást csináltam, akkor is szoktam látni.
2016. dec. 18. 21:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazából a sérvet a sebészek tudják a legjobban diagnosztizálni is,akárcsak a vakbélgyulladást, és nem csak műteni.
2016. dec. 18. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!