Bokaműtétem volt, levették a gipszet, de nehézkes a járás. Normális?
Figyelt kérdés
Tesióran magam alá fordult a bokám, elszakadt a bokaszalag, bokatok, ínszalag, valamint a bokacsontból is kitört egy kis darab. Műtét után, 1 napig volt rajtam fekvőgipsz, amíg a kórházba voltam, utána 4,5 hétig volt rajtam a járógipsz. Tegnap levették, most 2 hónap bokarögzítő kell, de nehezen tudok járni. Ha rendesen próbálok lépni azzal a lábammal, akkor amikor az van hátul és emelem el, megfeszül és nagyon fáj. Mozgatni bírom rendesen ettől függetlenül. Be is van duzzadva egy kicsit. Ezek a panaszok normálisak? Nem kell gyógytornára se mennem, 1,5 hónap múlva pedig már tesizhetek is a doki szerint.2016. nov. 19. 15:21
1/6 anonim válasza:
Nyújtsd szerintem.
Nem kell gyógytornára járnod..? :o
2/6 anonim válasza:
Nem normálisak,de a rögzítésnek velejárója. Nem is értem,hogy miért nem kell gyógytornára járnod?! El kell kezdeni fokozatosan nyújtani és erősíteni az izomzatot,csak akkor fog jól gyógyulni. Ráadásul ezt nem mindegy hogyan teszed.
3/6 A kérdező kommentje:
Esetleg valami tanács? Mit tudnék csinálni?
2016. nov. 19. 17:55
4/6 anonim válasza:
Nekem a térdemet műtötték és amint lehetett küldtek gyógytornára. Az a baj,hogy Te otthon nem tudod pontosan,hogy mik azok a gyakorlatok amik segítenek és nem ártanak. Én a helyedben visszamennék az operáló orvoshoz és rákérdeznék.
5/6 A kérdező kommentje:
Meg az a probléma hogy muszáj visszatérnem a suloba mert így is 1 hónap kimaradt. Az meg nem a városomba van, kolis vagyok, eléggé nehéz lesz.
2016. nov. 19. 19:58
6/6 anonim válasza:
Ha néhány alkalommal elmész,akkor a gyógytprnász megtanít neked olyan gyakorkatokat,amiket otthon is tudsz csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!