Mit gondoltok, van esély arra, hogy a varrat nyomán keletkezett heg évek alatt maga módján eltűnjön?
Bő egy hónapja (ha jól tudom szep. 28-án egy szerda esti napon) otthon történt velem egy kis baleset, amely miatt meg aznap éjjel összekellett varrni a homlokom bal felső részén lévő nyilt sebet. A varratokat ra ket het utan (oktober 11-en, ha jol tudom) szedtek ki es onnantol kezdve mondtak h kenegessem az adott kenőcsökkel és higgyem el, hogy pár hét múlva már nyoma se lesz. Nos, azóta eltelt lassan 1 hónap (a varratszedés óta) és én nemigen látok sok javulást a varrathelyén, pedig én folyamatosan kenegetem azzal amit előírtak. Az orvos-gyógyszerész szüleim folyton azzal nyugtatnak, hogy ne aggódjak, ne parázzak ezen, ha becsületesen azt teszem, amit előírtak, akkor higgyem el, hogy meglesz a "pozitív hatása" (magyarul elfog múlni). Én hiszek nekik, és tudom, hogy ez nem rövid idő alatt fog történni, de vhogy én még nem tapasztaltam annyira, hogy javult volna, bár lehet h csak azért mert még viszonylag korai dologról van szó.
Akiknek volt hasonló esete, mit mond rá, va esely arra, h éveken belül meggyógyuljón és a mostani "vöröses heg" helyet majd egy halvány, vékony, alig eszrevehető csík legyen?
És vizsgalatokbol meg lehet tudni, h van e keloid hajlamom?
(Pl. vervetel, kivizsgalasok, stb..)
5. vagyok
Akkor nekem lehet az van, mert ilyen 10 éves horzsoláso helyei is tisztán megvannak a térdemen is.
A homlokomon meg most mondta nemrég egy doki, hogy túl sok öltéssel csinálták és annak a helyei látszanak jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!