Mennyire fáj a csonttörés? Milyen jellegű fájdalom az?
Hát, nehéz körbeírni.
Leírom a történetem röviden..
Február elején elestem a robogómmal, elcsúsztam egy kis lejegesedett részen, max 20km/h-val mehettem, de valahogy sikerült rosszul esnem és a lábam kifordult. Először amikor a földön voltam, nem is éreztem komoly fájdalmat, ezért az volt az ösztönös reakcióm, hogy felálljak. Meg is próbáltam, de amint a bal lábamra helyeztem volna a súlyomat, recsegést éreztem belül, és visszarogytam a földre. Ekkor jött a fájdalom is, ami először éles volt, utána meg átváltott ilyen állandó de durva tompa fájdalomba. Biztos ismered azt a tompa állandó fájdalmat, amikor az ember foga fáj. Na ez hasonló, csak az ember lábában.
Nem sírtam, de eléggé kész voltam ott a hideg aszfalton. Rögtön tudtam, hogy eltört a lábam, és amikor jöttek emberek segíteni, már tényként tudtam közölni.
Jöttek a mentők, aztán adtak Dinitrogén-oxid gázt, amitől teljesen betéptem, de a fájdalmat akkor is éreztem sajnos, csak kicsit máshogy. Az kórházba vezető út borzalmas volt, minden egyes gödörnél, majd összecsináltam magam, de még panaszkodni se tudtam, mert annyira kész voltam a gáztól.
Aztán a kórházban kiderült, hogy közvetlenül a térd alatt a sípcsont felső ízületes része többszörös szilánkos törést szenvedett, továbbá eltört a szárkapocs-csontom is.
Szóval ennyi. Remélem átadhattam az élményt valamennyire. :D
Utána persze volt 2 műtétem is, és még mai napig nem tudok járni. De ez már más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!