Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Gipsz alatti viszketést mivel...

Gipsz alatti viszketést mivel lehetne enyhíteni?

Figyelt kérdés

Tesóm lába eltörött, már négy hét óta talptól combtőig érő fekvőgipszben van. Eleinte nem viszketett neki egyáltalán, de most már nagyon, aludni is nehezen tud. És még 2 hétig ebben a gipszben kell lennie, utána, ha minden rendben van, talán kap járógipszet. És már az ágyhoz kötöttséget is nagyon nehezen viseli.

Mit lehet tenni? Akik átéltek mág gipszet, ti hogyan segítettetek ezeken a gondokon?

2016. okt. 8. 16:08
 1/3 anonim ***** válasza:
Vonalzóval, kötőtűvel.
2016. okt. 8. 16:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Hurkapálca? Csak vigyázzon mert ha összegyűri a fáslit a gipsz alatt akkor meg fájni fog neki, meg nyomni.
2016. okt. 8. 20:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem tavaly ugyanígy volt gipszben a lábam 9 hétig. Ebből 4 hét volt a fekvőgipsz, utána mankóval közlekedhettem.

A viszketéssel ekkora gipsznél sajnos nem nagyon fog tudni mit csinálni, nekem a feleségem elöl a lábujjaimnál és a combom tövénél hintőport szórt be a gipsz és a bőröm közé. Nekem cserélték is közben a gipszet és akkor nagyon óvatosan le is mosták a lábam, az segített azért.

A fekvést én is nagyon nehezen bírtam és kényelmetlen volt nagyon végig a hátamon. Polcoljátok fel a lábát minél jobban, nekem csak úgy volt valamennyire elviselhető, ha körbepakolták a lábam párnákkal és nem tudott mozogni alvás közben, mert sokszor arra ébredtem, hogy megmozdul és fáj.

Más tanácsot nem tudok sajnos adni, ki kell bírni a gipszet és a fekvést valahogy, hogy meggyógyuljon..

2016. okt. 10. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!