Szerintetek lehet valami bajom a kutya harapástól?
Sziasztok.
Megharapott ma délelőtt egy kutya. A járdán mentem,ő pedig kidugta a fejét a kerítésen és megharapta a kezem. Vagyis inkább úgy mondanám,hogy megkarcolta.Egy olyan 2 centi hosszú fél milis seb/heg lett a helyén,vérzett kb 2 percig,de csak annyira hogy egy zsepit ráraktam és kész. Aztán megmostam alaposan a sebet,vízzel mivel nem volt más.
Bekopogtam a házhoz,nem jött kis senki.(oltási könyvet akartam elkérni )
Jó környéken történt,szép háznál,kutyán se látszott semmi(nem egy kóbor korcs volt,nyakörves,szép szőrű,ápolt kutya volt)
Nevetségesen kicsi a heg,a legkisebb ragtapasz is nagy rá,be se kötöttem. Semmi különös nem látszik. Olyan mint egy rendes sima kis vágás/heg.
Orvoshoz nem mentem el.Azóta látszik,hogy gyógyul,nem gennyesedik meg semmi.
Mikor szükséges orvoshoz menni? Mik azok a tünetek amik arra utalnak,hogy elkaptam valamit? Privátban hüldök képet esetleg a kezemről,ha kell valakinek.
Kicsi a valószínűsége, hogy bármi bajod lehet.
Egy Betadinos napi kezelés még kellhet, mert a kutyaharapás, akár karcolás is kissé be szokott gyulladni.
Azért tettem fel csak a kérdést,mert idegen kutya volt,nem ismertem. Látszólag nem volt semmi baja,egészségesnek tűnt.
15 évig volt kutyám,mindíg volt rajtam 1-2 karmolás, meg volt hogy töbször véletlen megkarcolta a kezem a fogával,de soha nem gondoltam rá,hogy orvoshoz menjek vele..Csak annyi mindent lehet olvasni a neten,hogy tökre elbizonytalanít...
Attól mert jó környéken lakik lehet, hogy nincs beoltva. Nem akarlak ijesztgetni, de én elmennék a helyedben az orvoshoz. Igaz hogy fogja javasolni a veszettség elleni oltást (kb 6-7 szuri a hasizomba), de szerintem jobb félni mint megijedni.
Nem beszélve arról, hogy nagyon sok baci van a kutya szájában. Tudod te miket nyalogat a szájával, és miket képes megenni?
A leírtak alapján szinte 0 az esélye, hogy veszettséget hordozott volna az a kutya.
ha parázol, menjél vissza többször oda, vagy dobj be egy levelet, hogy mi történt, és kéred megnyugtatásul az oltási könyv meglétét igazolják neked.
Rendben. Holnap elmegyek,és mindenképp megnézem. Legfeljebb ha nincsennek otthon,akkor beszélek a szomszédokkal,hogy hívjon vissza a tulaj,vagy valami.. Ha nem hajlandóak rá akkor bemegyek az orvosomhoz,és akkor majd ő feljelenti és majd az illetékesek követelik az oltási könyvet..
Mit is nézzek konkrétan 1 oltási könyvön??!:D Minek kell benne szerepelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!