Meddig kell szúrkálni a vérhigítót?
Egy hét kevésnek tűnik bár ezt az orvos dönti el.
Egy komolyabb műtét után 30 nap a szokásos periódus. Jobb ezt betartani mint túl korán abbahagyni.
Részvétem sorstárs.
Nekem egy térd alatti törés után több, mint 50 adagot írtak ki, naponta egyet. A kórházban 3..4 alkalommal megmutatta az ápoló, utána mondta, hogy csináljam magamnak, mert otthon is ez lesz.
Mikor már a hasba nagyon viszketett és tele volt piros foltokkal, akkor áttértem egyik comb, másik comb, ismét has opcióra.
Ez a fakírkodás nem épp kellemes, de 20 után már hozzá lehetett szokni.
Nem volt azonban egy volt kollégámnak ekkora szerencséje, aki 4 hónappal később törte el a lábát és az orvos utasítása ellenére nem szurkálta magát. Azt mondta, marhaság. Még mondtam is neki, hogy legyen óvatos és használja a gyógyszert, mert ez nem játék...
Negyed évre rá temettük el. Ment biciklin az egyik elhagyatottabb utcán és menet közben érte el a tüdőembólia... Felbukott és ottmaradt az úton szegény.
Nem ment oda senki. Vagy azt gondolták részeg, vagy nem tudom. Mondjuk sokat nem tehettek volna. Egy jó barátom felesége otthon, az orvosok által nem felismert mélyvénás trombózistól kapott embóliát. Beszélgettünk vele este hétig, akkor jöttem el. Rá negyed órával később kiment WC-re, ahol összeesett. 15 perc alatt értek ki a mentők. Oxigén, miegymás - hiába. Másnap a kórházban halt meg biológiai értelemben, vagyis akkor szűntek meg az alapvető agyfunkciók is. Technikailag már halott volt, mire a mentők kiértek és megkezdhették az élesztést. :(
Ennyi egy ember élete, szóval szurkáld csak vakaródzva is azt a vacakot tovább, mert az életed mentheti meg!
És mielőbbi jobbulást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!