Nagy a baj, el kell mennem ügyeletre?
Figyelt kérdés
Motorozás közben megégette a bokám a kipufogó, egy 5 centi hosszú, 2 centi széles részen harmadfokú égési sérülést szereztem. Kb. 6 órája lehetett, nem hűtöttem le meg semmi. Abszolút semmi bajom nem volt utána egy kellemetlenebb fájdalmon kívül, de már az is elmúlt. Eléggé megijesztett hogy a neten azt olvastam, ilyen esetben azonnal mentőt kéne hívni meg satöbbi. Meggyógyul magától? Vagy mi legyen?2016. jún. 25. 20:11
1/5 anonim válasza:
Ha tudsz menj el orvoshoz.Szerintem ráér holnap mivel nem fáj.Valószínűleg kenni kell majd valamivel.Az ilyenek nem szoktak maguktól meggyógyulni.Én Pantenolt használok égési sérülésekre de ilyen súlyosabbra nem tudom mit kell.
Jobbulást!
2/5 anonim válasza:
Harmadfokú égési sérüléssel a kezemen én bementem, de csak 1 héttel később... Első nap fájt, utána már nem, de nem gyógyult. Nekem leszedték az elhalt bőrt, bekenték és bekötözték. Kb 3 hét múlva már új bőr volt a kezemen. (A bőr leszedése se fájt egyébként)
3/5 Andizsuzsi válasza:
Azért nem fáj, mert az idegeket is elégetted, nincs ami fájdalmat közvetítsen az agyba. Viszont egy ferőtlenítésre és steril kötésre szükség lenne.
5/5 anonim válasza:
Fertőtleníteni kell, és lazán bekötözni. Jó lenne ha látná doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!