Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Nagy a baj, el kell mennem...

Nagy a baj, el kell mennem ügyeletre?

Figyelt kérdés
Motorozás közben megégette a bokám a kipufogó, egy 5 centi hosszú, 2 centi széles részen harmadfokú égési sérülést szereztem. Kb. 6 órája lehetett, nem hűtöttem le meg semmi. Abszolút semmi bajom nem volt utána egy kellemetlenebb fájdalmon kívül, de már az is elmúlt. Eléggé megijesztett hogy a neten azt olvastam, ilyen esetben azonnal mentőt kéne hívni meg satöbbi. Meggyógyul magától? Vagy mi legyen?
2016. jún. 25. 20:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha tudsz menj el orvoshoz.Szerintem ráér holnap mivel nem fáj.Valószínűleg kenni kell majd valamivel.Az ilyenek nem szoktak maguktól meggyógyulni.Én Pantenolt használok égési sérülésekre de ilyen súlyosabbra nem tudom mit kell.

Jobbulást!

2016. jún. 25. 20:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Harmadfokú égési sérüléssel a kezemen én bementem, de csak 1 héttel később... Első nap fájt, utána már nem, de nem gyógyult. Nekem leszedték az elhalt bőrt, bekenték és bekötözték. Kb 3 hét múlva már új bőr volt a kezemen. (A bőr leszedése se fájt egyébként)
2016. jún. 25. 20:25
 3/5 Andizsuzsi ***** válasza:
Azért nem fáj, mert az idegeket is elégetted, nincs ami fájdalmat közvetítsen az agyba. Viszont egy ferőtlenítésre és steril kötésre szükség lenne.
2016. jún. 25. 20:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Menj el az ügyeletre!
2016. jún. 25. 20:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Fertőtleníteni kell, és lazán bekötözni. Jó lenne ha látná doki.
2016. jún. 25. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!