Begipszelték a kezemet, ezt muszáj végig nyakba felkötve hordanom?
Nekem csuklótörésem volt, és nagyon lecseszett a doktor, hogy lógatva mentem be kontrollra. A műtét után 3 nappal...
Nyilván van különbség törés és törés, ember és ember között, de amig az az orvosi előirás, hogy fel kell kötni, addig fel kéne. Azt valószinűnek tartom, hogy amint lehet, mozgatni kell a kezedet, könyököt, stb., tehát az orvos meg fogja mondani, hogy mikortól. Nekem pl. a műtét utáni második naptól kellett az ujjaimat tornáztatnom, pár nap múlva karemelgetéseket, könyökmozgásokat végeznem, stb. De amig az orvos azt kéri, hogy legyen felkötve, addig be kéne tartani. Neked az ujjad tört el, valószinűleg nagyon hamar mozgattatják a csuklódat, a könyöködet, stb. Hogy ne tokosodjon be, ne gyengüljün le.
Senki nem írta, hogy 100%, hogy baj lesz, de az orvosok azért mondják ez, mert van egy ilyen szövődménye a gipszben lógatott kéznek (Töréstől függetlenül!), ami azzal jár, hogy beödémásodik a kezed és az ujjaid, elnyomja a idegeket, majd mire észreveszed addigra már nem tudod őket mozgatni. Több éves gyógytornával és fizikoterápiával lehet rajta valamit javítani, de 100%-osan sosem jön helyre.
Nem minden betegnek van erre hajlama, de van akinek igen és a kutya nem mondja meg előre, hogy ki lesz az.
Szóval nem poénból írják elő az orvosok. Hiányzik a francnak egy ilyen feljelentés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!