Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Begipszelték a kezemet, ezt...

Begipszelték a kezemet, ezt muszáj végig nyakba felkötve hordanom?

Figyelt kérdés
Középső ujjam törött el és emiatt most gipszben van az egész alkarom. Muszáj lesz végig a nyakamba kötve hordani? Mert így annyira feltűnő vagyok vele az utcán, ha simán lógatnám, nem lehetne annyira észrevenni rögtön, hogy el van törve a kezem.

2016. jún. 10. 09:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, ha nem szeretnéd, hogy beledagadjon a gipszbe és rohadtul fájjon a karod.
2016. jún. 10. 09:39
 2/6 anonim ***** válasza:
nem szabad lógatni, trombózisveszélyt is jelenthet, igen, fel kell kötni
2016. jún. 10. 12:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha még szeretnéd használni a kezedet életed hátralevő részében, akkor igen, fel kell kötni.
2016. jún. 10. 17:54
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
Nem kell túlozni, kedves válaszolók: nem én voltam az egyetlen, aki lógatta a begipszelt kezét az utcán. Szerintem alkargipsznél az első néhány nap kivételével senki sem hordja felkötve a karját.
2016. jún. 10. 18:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem csuklótörésem volt, és nagyon lecseszett a doktor, hogy lógatva mentem be kontrollra. A műtét után 3 nappal...

Nyilván van különbség törés és törés, ember és ember között, de amig az az orvosi előirás, hogy fel kell kötni, addig fel kéne. Azt valószinűnek tartom, hogy amint lehet, mozgatni kell a kezedet, könyököt, stb., tehát az orvos meg fogja mondani, hogy mikortól. Nekem pl. a műtét utáni második naptól kellett az ujjaimat tornáztatnom, pár nap múlva karemelgetéseket, könyökmozgásokat végeznem, stb. De amig az orvos azt kéri, hogy legyen felkötve, addig be kéne tartani. Neked az ujjad tört el, valószinűleg nagyon hamar mozgattatják a csuklódat, a könyöködet, stb. Hogy ne tokosodjon be, ne gyengüljün le.

2016. jún. 10. 21:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Senki nem írta, hogy 100%, hogy baj lesz, de az orvosok azért mondják ez, mert van egy ilyen szövődménye a gipszben lógatott kéznek (Töréstől függetlenül!), ami azzal jár, hogy beödémásodik a kezed és az ujjaid, elnyomja a idegeket, majd mire észreveszed addigra már nem tudod őket mozgatni. Több éves gyógytornával és fizikoterápiával lehet rajta valamit javítani, de 100%-osan sosem jön helyre.

Nem minden betegnek van erre hajlama, de van akinek igen és a kutya nem mondja meg előre, hogy ki lesz az.

Szóval nem poénból írják elő az orvosok. Hiányzik a francnak egy ilyen feljelentés.

2016. jún. 10. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!