Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mennyi idő után kezd el...

Mennyi idő után kezd el összeforrni a csont?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Eltört az egyik kézközépcsontom, hétfőn kaptam rá gipszet, 4 hetet mondtak rá. A kérdésem viszont az lenne, hogy a törést követően mennyi idő elteltével indul meg a csontban a gyógyulási folyamat (az összeforrás)?

2016. jún. 8. 14:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Kb. aznap. Ez egy folyamat, a serules utan a szervezet azonnal megkezdi a helyreallitast. Eletkortol, egeszsegei allapottol fuggoen lehet gyorsabb vagy lassabb, de a 4 het altalaban csak azert kell, hogy biztosan minden osszeforrjon.
2016. jún. 8. 14:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen csontról van szó. A gyógyulás azonnal megindul, de mire a kezed teljesen helyrejön, az kb. 3 hónap. A kézsérülések lassan gyógyulnak. Nekem csuklótörésem volt, sokat jártam a kézsebészetre. Nem lehet siettetni, a szervezet dolgozik, de a kézcsontok lassan regenerálódnak. Valószinű, hogy kell majd gyógytornára járnod és fájdalmak is elég sokáig jelentkeznek. Ne légy türelmetlen.
2016. jún. 8. 15:07
 3/4 A kérdező kommentje:
Sajnos kicsit az vagyok, ugyanis a gipsz nagyon zavaró, de ha lekerül, már az sokkal jobb lesz, annak ellenére is, hogy kell majd gyógytorna, hisz újra tudom majd használni, nem leszek egy kézre korlátozva...
2016. jún. 8. 15:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Ez esetben a (kéz) csontok 4 hét alatt forrnak össze. A gyógyulás a törés után rövid idővel már elindul, ez nem befolyásolható, ha akarjuk, ha nem akkor is gyógyul. Így van kitalálva az emberi szervezet.

De ahhoz, hogy újra tudja használni a kezét; az izmok rugalmasak, erősek legyenek, a fogás visszatérjen, tornára lesz szüksége.

Üdvözlettel,

Szabó Klára - gyógytornász

2016. jún. 13. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!