Izületi merevség?
Volt egy kisseb balesetem aminek eredményeként eltörtem a kezem.A gipsz levétele után nagyon merev volt a csuklom.
Nos az lenne az én problémám,hogy 3 hét alatt még mindig nem tudom rendesen használni,fáj ha megterhelem(A törés elött kemény terhelés alatt volt majdnem minden nap),nem tudom a teljesen mozgatni.(Itt arra gondolok,hogy a bal tenyeremet egészen betudom hajlitani még a jobbat nem anyira és ha probálom jobban behajlitani akkor fáj.)
Probáltam már sosvizben áztatni,nem akart javulni ezért abbahagytam.
Elnézést kérek ha vannak helyesirási hibák.
Gyógytorna volt? Ha nem, akkor kellett volna.
Hol tört el a kezed?
Gondolom, hetekig nem is mozgattad. Ilyenkor nem csak az ízületek merevednek el, hanem az ízületeket mozgató izmok is sorvadásnak indulnak, hiszen nem voltak használva. Ezeket főként gyógytornával lehet minél hamarabb kezelni, akkor hamarabb visszaáll az ízület mozgásterjedelme és az izmok is hamarabb nyerik vissza régi erejüket.
Rendben,jövő héten körbenézek,hol foglalkoznak ilyesmivel.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!