( Plytol ) Foszfor hidrogén mérgezés vagy csak légút izgató panaszok, vagy komoly ok aggodalomra?
Május 1.-én hörcsögöt voltunk mérgezni.
A méreg Polytol. Kavicsos állagú szürke és barna színű kavicsokból valamint műtrágyára emlékeztető apró fehér bogyókból állt a méreg.
A szabadban voltunk,a körülmények az alábbiak voltak:
Száraz idő, gyenge légmozgás kisebb széllökésekkel,száraz talaj.
A mérget beleszortuk a lyukakba utána vizet öntöttünk rá és meggyulladt valamint füst képződött ,és betakartuk földdel a lyukat.
Nem szagoltam meg és nem szívtam bele a gőzbe se magába a méregbe de éreztem a szagot amit foszfor hidrogénnek neveznek ,a rohadt fokhagymára emlékeztet.
Nem volt se szédülésem se hányásom se más feltűnő tünetem,csak kaparta a torkom és mentolt éreztem a torkomon,nem olyan intenzitásban mint egy Orbit rágó de éreztem.Sajnos a gazda csak kesztyűt adott maszkot nem.
Szerintetek ez a kaparó érzés és a mentol érzés ami volt nem ad okot komoly aggodalmakra mert írták hogy tüdőödémát okozz és bele is lehet halni.
Azóta eltelt 80 óra.
Ha már eltelt 80 óra, akkor nem lesz bajod.
Amúgy olyan vegyszerrel, amiből foszfor-hidrogén fejlődik, csak gázmesteri végzettséggel lehetne dolgozni. Úgyhogy örülhet, aki ezzel a munkával megbízott benneteket, hogy nem lett bajotok, mert nagyon megüthetné a bokáját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!