Mikorra fog begyógyulni a nyolc napja elvágott ujjam? Nem volt nagy seb, de elég sokáig csepegett belőle a vér. Lefertőtlenítettem, és egy napra bekötöttem. Utána szabadon hagytam, mert állítólag a kicsi sebek úgy hamarabb gyógyulnak.
A körmömtől nem messze van a seb. Gépelésnél hozzáér a billentyűzethez.
Lehet, hogy nem is fog nyom nélkül begyógyulni?
Szia!
Én a konyhában már többször elvágtam, gondolom veled is hasonló történt. Úgy tapasztaltam, hogy a fertőtlenítés jót tesz neki. Ha bántja a billentyűzet, akkor mégis érdemes lehet leragasztani legalább munkához, mert a macerálástól lassabban gyógyul. Most már biztos beszáradt a seb, legközelebb a billentyűzetet is fertőtlenítsd ilyenkor, mert egy bacilustenyészet szokott rajta lenni. Mindenesetre nekem hetekig látszani szokott a helye, de végül eltűnik a heg is.
8 napja elvágott ujjnak már rég be kellett volna gyógyulnia, kivéve ha szabadon van és irritálja valami, vagy ha cukorbeteg vagy.
Szerintem szórd be sebhintőporral és tegyél rá sebtapaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!