Anyának igaza van? Nem veszi fél vállról?
Délelőtt tesi órán röpiztünk és az egyik srác nagyon durván erőset ütött és én félkézzel megpróbáltam átütni és a csuklómmal,meg a csuklóm feletti résszel ütöttem és nagyon nagyot csattant mrg is kérdezte az egyik csaj hogy nem vitt e le a kezemet a labda...
Azóta nagyon fáj és görcsöl,de mozog,mondjuk fáj mikor mozgatom de mozog és nem is látszik a labda helye. Szerintem lehet megkellene a kórházba nézetni.
Anya befáslizta és azt mondta holnap ne tesizzek.De szerinte felesleges megröntgenezetetni merz mozog...
Olyan semlegesen vette,mintha csak szimulálnék...
Szerintetek megkéne nézetni?

hát ha nem látszik rajta még a nyoma se és tudod mozgatni mit csináljon már veled
ha anyira rossz már suliból a korház felé kelet volna venni az irányt
ne sajnáltasd már magad

Igen, meg kéne nézetni.
Nekem pontosan ugyanilyen sérülésem volt úgy tíz éve, csak kapuzás közben történt.
2 hétig alig bírtam használni a kezem, de mi sem mentünk orvoshoz - az én gondos anyám is csak befáslizta :)
Azóta gyengébb és recseg a csuklóm. Mostanában nézettem meg, mert kis erőfeszítésre már úgy fáj, mintha ínhüvely-gyulladásom lenne. A kézsebész már nem látott semmi különöset rajta, valószínűleg ilyen merevek lettek az ízületeim :(
Próbálom tornáztatni, hátha.
Inkább menjen az ember potyára vizsgálatra, minthogy emiatt nyomorodjon meg egy életre...

Meg kell nézetni.
A lányomnak úgy tört el a csuklója (tesi órán), hogy mikor a rtg-en ültünk nem gondoltam volna.
Ráadásul pl. nekem úgy volt eltörve a hüvelyk ujjam a felső percnél, hogy nem is tudtam róla, amikor ugyanazzal a kezemmel a csuklót rtg-enezték akkor mondta a doki, hogy friss törést nem lát a régin kívül. Mikor látta, hogy értetlen szemekkel nézek rá megmutatta a felvételt. És én nem tudtam róla, tudtam mozgatni és be sem dagadt soha az ujjam, ami okot adott volna rá, hogy megnézessem.

Ameddig tudod mozgatni, addig nincs nagy gáz. Ettől persze megnézethetitek, pláne ha holnapra rosszabb, de ameddig mozog, addig nincs komoly elmozdulás, érsérülés, és az ízületed sincsen súlyos veszélyben. A pihentetés és a rögzítés nem árt persze.
Ha aggódsz, akkor menjetek le egy trauma rendelésre, egy röntgen nem tart semmiből és tanácsokat is kaptok a továbbiakra.

Nekem is eltörött a csuklóm, csak a szerencsén múlott, hogy nem kellett műteni. Nem volt bedagadva, mozgott, csak nem bírtam vele megfogni egy poharat sem. Az egészségügyis anyukám is morgott, mikor röntgenre mentünk, mert biztos csak meghúzódott, hisz nem látszott betegnek. Inkább legyen egy felesleges röntgen, mint egy kihagyott.
(Nekem is ropog, ha forgatom, pedig nagyon jó orvos kezelte, aki még ismerős is volt. Ami nem volt eltörve teljesen "csendes".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!