Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Megröntgeneztessem vagy...

Megröntgeneztessem vagy felesleges?

Figyelt kérdés

Délelőtt tesi órán röpiztünk és az egyik srác nagyon durván erőset ütött és én félkézzel megpróbáltam átütni és a csuklómmal,meg a csuklóm feletti résszel ütöttem és nagyon nagyot csattant mrg is kérdezte az egyik csaj hogy nem vitt e le a kezemet a labda...

Azóta nagyon fáj és görcsöl,de mozog,mondjuk fáj mikor mozgatom de mozog és nem is látszik a labda helye.

Szerintetek megnézessem,kell -e röntgen vagy felesleges és majd elmúlik?

2016. ápr. 28. 14:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Ma mindenképpen menj el a sebészetre. Egyértelműen meg kell mutatnod a dokinak. Majd ő ad beutalót is rtg-re és elmondja a továbbiakat.

Addig viszont egyáltalán ne mozgasd és ne lógasd.

2016. ápr. 28. 14:35
 2/6 anonim ***** válasza:

hogy kell-e rtg, azt majd a traumatológus eldönti. ha nagyon fáj, irány a trauma. vagy majd ha már nagyon fáj, irány a trauma.

a röntgen beutalóköteles ellátás.

2016. ápr. 28. 14:37
 3/6 anonim ***** válasza:
A sebészetre kell menni, oda nem kell beutaló. A sebész ad helyben beutalót a röntgenre, ha úgy ítéli meg. Mindenképpen menj el, mert a csukló tipikusan az a testrész, ahol akár észrevétlenül is maradhatnak a törések, és meggyógyulnak maguktól, csak az a kérdés, hogy jól vagy rosszul. Az orvos törés nélkül is ajánlhat gipszet vagy más rögzítőeszközt. Lássa orvos.
2016. ápr. 28. 16:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Jah, mintha ezt te dönthetnéd el. Vicces. :)
2016. ápr. 28. 18:13
 5/6 A kérdező kommentje:

Anya szerint tuti nem tört el mert mozog,azt mondta ne tesizzek holnap...

Befásliztam és annyi.Majd max.holnap tudok menni mert apukám este 10-ig dolgozik utána tudnánk csak menni kocsival mert holnap suli és korán kell kelnem

Köszi a válaszokat! :)

2016. ápr. 28. 19:13
 6/6 anonim ***** válasza:

nem a sebészetre kell menni (bár oda sem kell beutaló), hanem a BALESETI sebészetre, vagyis a traumatológiára.

én 1x estem, azt hittem, semmi baj, reggelre bedagadt, fájt, de mozgott. ügyeleten kötöttem ki vele, sajkacsontom tört. szerencsém volt, hogy az volt az ügyeletes orvos, aki, mert mire 2 nap múlva mentem a rendes gipszet felrakatni, a másik orvos kapásból mondta, hogy ő műtene... köszi, nem.

2016. ápr. 29. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!