Kata-92 kérdése:
Szerintetek elmenjek a sebészetre tetanuszért, meg, hogy megnézzék, vagy fölösleges?
Figyelt kérdés
Tegnap délután sajtreszelőnek a vágójával elvágtam az ujjamat. Eleg éles és sajtos volt már. Nagyon vérzett vagy 40 percig, már azt hittem irány a sebészet, amikor találtam betadinet ratettem és később elállt. Viszont jem tudom, hogy nem kéne e mégis elmenni, hogy tetanuszt kapjak. A kormomet is bevagtam kicsit, teszek fel rola kepet.2016. ápr. 14. 12:53
1/6 anonim válasza:
Fölösleges. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem tartottad fejed fölé az ujjad és nyomókötést sem tettél rá. Ha mindez megtörtént volna, akkor 5 perc után már nem vérzett volna. Tetanusz baktérium meg honnan került volna oda, pláne, hogy vérzett is sokáig és így bármit kimosott a vér, még ha belekerült volna is.
2/6 A kérdező kommentje:
Egyebkent tettem ra nyomokotest fol nem tartottam mert azt nem tudtam de nyomokotest tettem ra. Akkor kepet se teszek fel rola csak a kormom miatt aggodtam meg hogy nem kell e levagni, de akkor biztos nem
2016. ápr. 14. 13:19
3/6 A kérdező kommentje:
Ha nem tettem volna ra szoritokotest akkor minden tiszta ver lett volna amig kellett a masik kezem es levettem 1 par masodpercre addig kinden veres lett a kezem is nyakig
2016. ápr. 14. 13:37
4/6 anonim válasza:
Mivel jól kivérzett, nem lesz semmi gond, szúrt sebek veszélyesek tetanusz szempontjából, én már rengetegszer reszeltem le a bőröm, de ilyennek soha nem rohantam sebészetre. Konyhai balesetek sűrűn vannak nálam végás, égés, reszelés, mindig gond nélkül gyógyul. Jód és egy sebtapasz. Ha begyullad, akkor szoktam rá szórni sebhintőport.
5/6 anonim válasza:
Sajttól nem kapsz tetanuszt. Ha mosatlan zöldséget vagy húst vágtál volna, akkor már inkább lenne okod félni, de a sajt nem tartozik a potenciális fertőtő források közé.
6/6 anonim válasza:
Ha jól kifertőtlenítetted és ki is vérzett, nincs miért aggódni. sajttól nem lesz tetanuszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!