Mennyire kényelmetlen a lábgipsz viselése heteken át?
Ha volt már gipszben a lábad, milyen érzés volt, hogy hetekig rajtad van?
Mennyire korlátozott a mindennapi teendőidben, szokásaidban?
És hogy viselted el, hogy nem moshattad a lábad hetekig?
És fájt még a gipszes hetek alatt is a törés helye?
Amikor gipszben volt, én nem azzal foglalkoztam, miben vagyok hátráltatva, mi nem jó, milyen negatívumok vannak, miben korlátoz, hanem:
- ha nem tudtam felszállni a HÉV-re, akkor segítséget kértem,
- ha viszketett, akkor kötőtűvel megvakartam,
- ha fáztak a lábujjaim, zoknit tettem a gipsz végére,
- ha nyomott, fájt, akkor pihentettem és azzal nyugtattam magam, hogy a gipsz a gyógyuláshoz segít hozzá,
- ha koszosnak, büdinek éreztem a talpam, akkor nedves törlőkendőt csúsztattam be kanál végével a gipsz és a talpam közé és máris frissebb érzésem volt,
- stb.
Az emberek X %-ka inkább problémákon gondolkozik, problémákat gyárt, negatívumokkal terheli önmagát és a környezetét, elszomorítja, feldühíti magát, fájdalmakat ecsetel ahelyett, hogy a megoldásokon gondolkozna, majd meg is oldaná a helyzeteket. De hát tudom, nem vagyunk egyformák...
Viszont könnyebb elviselnünk bármilyen nehézséget, betegséget, gyorsabb is a gyógyulási folyamat, ha a megoldásokkal "terheljük" inkább a szervezetünket és nem a problémákat "rágcsáljuk" és/vagy "rágcsáltatjuk".
Gyógyulást kívánok.
Itt válaszolok...
Baby nedves törlőkendőt mindenhol lehet kapni: Tesco, DM, Spar....mindenhol. Egyik ujjammal fogtam az egyik végét a kendőnek, a másik kezemmel kötőtűvel betologattam ide-oda a talpam és a gipsz közé, majd kihúztam és egy másik nedves törlőkendővel újra megismételtem ezt. Ennyi.
A fekvőgipsz az rossz. De a járógipsz elég kényelmes. Néha viszket de kibírható, és ha nem gondolok rá hamar el is múlik. Ami szokatlan, hogy a lábujjaim kint vannak, sosem voltam szandál hívő.
Volt már a karom is gipszben, na az pocsék százszor inkább lábgipsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!