Tegnap horgászás közben lenyeltem véletlenül az ólomnehezéket ettől lehet valami bajom vagy szászithatok valami mellékhatásra vagy semmi bajom sem lesz és kijön alul esetleg mágnes?
Lenyelés esetén, bár maga a fém ólom vízben nem oldódik, savas kémhatású folyadékokban (pl. gyomornedv) igen és ugyanúgy ólommérgezést okozhat, mint az ólomsók lenyelése és ugyanúgy kell a szaporodást (reprodukció) károsító hatással is számolni. Az ólom a szervezetben raktározódik, nehezen ürülő fém.
Tehát ha szeretnél még gyereket, szerintem irány az orvos.
Már kis mennyiségű ólom jelenléte (10 mikrogramm/dl) komoly szervi károsodásokat okozhat. A legkomolyabb veszélynek az agy van kitéve, visszafordíthatatlan károsodások alakulhatnak ki. Ettől magasabb ólomszint (25 mikrogramm/dl) esetében a vesék és az idegrendszer károsodása alakul ki. Ettől is magasabb ólomszintek görcsrohamokat, eszméletvesztést, halált okozhatnak.
Részletek: [link]
Mindenképpen menj el orvoshoz mert a vérből ki tudják mutatni célzott vizsgálattal és lehet kezelni is.
Én, ha nem lenne orvos, hashajtót vennék be és meginnék egy csomó (napi 10 liter) vizet, amíg ki nem jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!