Műtét után tényleg így szedné ki azt a drótot?
Figyelt kérdés
Pár hete műtötték a kezemet mert ínszalag szakadásom volt, egy drótot is raktak bele aminek a vége kiáll a kezemből. AZ orvos azt mondta amikor legutoljára találkoztunk varratszedésnél hogy azt a drótot úgy fogja kiszedni hogy nem kapok érzéstelenítőt sem hanem csak kirántja egy fogóval. Ez lehetséges? Vagy nem komolyan mondta? Mert eléggé félek emiatt. Jobban örülnék ha azért adna érzéstelenítőt.2016. márc. 15. 20:12
1/8 anonim válasza:
én benne hagyatnám.. jobban lehet vele fogni a wifit.
2/8 A kérdező kommentje:
Komoly válaszokat kérek:D amúgy mindenképp ki kell vetetni mert így nem tudom mozgatni a hüvelyujjam
2016. márc. 15. 20:29
3/8 anonim válasza:
Szerintem ha nem adnak érzéstelenítőt, akkor nem fájdalmas a kivétele a drótnak. Az érzéstelenítő jobban fáj.
4/8 anonim válasza:
Ismerősömnek sípcsontjából vettek ki fémdarabot nemrég (térdműtétnél rögzítettek vele ínszalagot), neki adtak érzéstelenítőt, de nem sokat használt, a csontot nem nagyon tudják érzésteleníteni (legfeljebb úgy, ha elaltatnak, vagy gerincvelői érzéstelenítéssel), szóval ha adnak is érzéstelenítő injekciót, attól még fájni fog, ha kihúzzák.
5/8 anonim válasza:
6 évesnél idősebb betegeknek nem adnak érzéstelenítőt drótkivételhez, mert csontot nem lehet érzésteleníteni, egyébként meg nem fáj annyira, hogy indokolt lenne. Érzéstelenítő pedig csak akkor kell, ha a drót a bőr alatt van.
6 évesnél fiatalabb gyerkőcöt pedig altatni szoktak, mert velük nehéz elhitetni, hogy nem fáj és elég nagy lelki trauma lenne. Bár ismertem 4 évest aki röhögve kibírta.
Egyébként gyerek traumán dolgozom.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) és csak gyorsan kirántja a drótot? 16 éves vagyok de nagyon félek :'D
2016. márc. 15. 22:14
7/8 anonim válasza:
Kijön egy másodperc alatt (mint szög a falból). A legtöbben észre sem veszik, csak megkérdezik, hogy meddig tart még, közben már rég kint van a drót.
8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat :) remélem tényleg gyorsan kiveszik és csak egy pillanatig fog fájni:')
2016. márc. 16. 22:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!