Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Kómában fekvő embert szabad...

Kómában fekvő embert szabad (barátnak) látogatni?

Figyelt kérdés

Az egyik legjobb barátom balesetet szenvedett és most súlyos fejsérüléssel kómában fekszik az intenzíven. Az orvosok még nem tudják megmondani, mennyi esély van a túlélésre. Mindenképpen szeretnék elmenni hozzá a kórházba, de a párom szerint felesleges lenne odautazni (másik városban van), mert ilyen súlyos esetben csak a legközelebbi családtagokat engedik be, őket is csak percekre.

Ez tényleg így van? Egyáltalán nem engednének be hozzá?

32/F

2016. márc. 14. 08:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Érdeklődj a kórházban, vagy/ és a családjánál.( Ha a családja nem szeretné, meglehet,inkább nem mennék.)
2016. márc. 14. 08:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Hívd fel a kórházat, vagy az illető családtagjait. Szerintem választ fogsz kapni.
2016. márc. 14. 08:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a családdal beszélnék. Biztos nem lesz gond nekik, hogy a barátja meglátogatná. Aztán hívnám a kórházat, hogy a család megengedte és mikor lenne a legjobb a látogatásom.

A barátod kóma alatt is hallhat. Érdemes beszélned hozzá. Mesélj neki arról, mi történik veled, a környezetedben, tágabb külvilágban. Ha szereti az autókat, sportot, akkor arról is beszélj neki. Nyugodtan érintsd meg a kezét. Beviheted hozzá azt a zenét, amit ő szeret és halkra állítva a füléhez teheted. Elmondhatod neki, hogy hiányzik, de ne sajnálkozz, ne sajnáld és pozitív dolgokat említs ezután. Korábbi közös élményeiteket is felelevenítheted.

Nagyon jó ötlet, hogy elmennél meglátogatni őt!

2016. márc. 14. 08:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez kórházanként változó. Anyukámhoz az intenzívre akár órákra is bemehettem, gyakorlatilag éjjel-nappal látogathatóak voltak az ott fekvő betegek, sohasem éreztették, hogy teher a látogatás. Más kórházban elképzelhető, hogy máshogy van. Ahogyan előttem írták, egyeztess a családdal, ők tudni fogják.
2016. márc. 14. 11:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja, és nálunk nem csak rokonokat engedtek be, bár nem árt, ha van veled egy családtag is.
2016. márc. 14. 12:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Beszéltem a családdal, és bemehetek majd, mert az orvosok a családra bízzák, hogy kit engednek be hozzá. Ráadásul kicsit javult is az állapota, még nincs magánál de már reagál dolgokra, így mindenképpen beszélek majd hozzá.
2016. márc. 14. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!