Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Kb. hány foktól okozhat a...

Kb. hány foktól okozhat a forró víz égési sérülést?

Figyelt kérdés
2016. márc. 5. 18:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Hányadik kérdést fogod feltenni a megégett 15 éves kislánnyal kapcsolatban? Igen, a 100 fokos víz okoz égési sérülést. Törődj bele!
2016. márc. 5. 18:33
 2/10 anonim ***** válasza:
Mivel a viz 100 fokon forr, ezért a forró víz 100 c fokos, igy a foro viz 100 c fokkal okoz
2016. márc. 5. 18:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Milyen 15 éves lányról beszélsz?! A 2 éves fiammal próbálom az ő szintjén megértetni, hogy miért nem szabad a tűzhely körül futkorászni miért forró a teavíz stb., ősszel megy óvodába, első gyerek, kezdő szülő vagyok elég eleven és nagyon féltem az háztartási és egyéb bármilyen balesettől különösen a forrázástól mert az ugyebár gyakori az ő korában.
2016. márc. 5. 18:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Bocs, de egész nap ezeket a kérdéseket olvasom. Szinte egymás alatt vannak a tiéddel együtt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__serulesek-balesetek_..

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__serulesek-balesetek_..

2016. márc. 5. 19:00
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért írta ki többször, talán több válaszra volt szüksége. Én is többször kiírtam már kérdéseket pláne az anyukák felé gyereknevelés ügyben:)
2016. márc. 5. 19:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Mindenesetre jogos a kérdésed. Gyerektraumán dolgozom és nyáron volt egy másfél évesünk aki gyertyalángba nyúlt, és mivel még soha életében nem fájt neki semmi, ezért nem volt meg a reflex, hogy elvegye a kezét, csak ott tartotta szegény és sírt. Szerencsére semmi komoly baja nem lett, de azért ijesztő belegondolni, hogy van ilyen, mert sajnos nem ő volt az egyetlen ilyen kicsi aki így járt. Valamikor decemberben volt megint ugyanez a sztori, csak ott kályha falához nyúlt a gyerek.
2016. márc. 5. 19:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Talán brutális voltam,de működött.

Kislányunk születésekor "hordozható"csempekályhánk volt a hálószobánkban.Egyévesen,kedvenc játéka lett,hogy korán felkelt,kimászott ketrecéből,és ment megfogni a sütit.Persze,mi rögtön kiugrottunk az ágyból,és elkaptuk a nagy élmény elől.Azon a tavaszon kaptunk német feketeszenet,ami még reggel is izzott,s így méltán féltettük a nagy élménytől picinyünket.Egy hajnalban korán ébredtem,és a kályhát megtapintva csak melegnek tapasztaltam.Éppen állta a tenyerem.Zsuzsi korán kelt ismét,s a kályhához igyekezett,hogy kiugrasszon az ágyból miket.Óvatosan felkeltem a sötétben,és a megérintett kályhánál tartottam piciny kacsóját,hogy megtudja,mit jelent az,hogy süt.A megpirossodott finom kacsónak nem tetszett a süti.Volt sírás,de sosem lett(akkor sem) hólyagos semmije égéstől.Úgy vigyázott a sütiktől,mint a tűztől.

2016. márc. 7. 05:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Leírok egy riasztó példát, saját családból. Öcsém kiskorában (is) nagyon önálló volt. Úgy 6 éves lehetett amikor úgy döntött kiszolgálja magát és önt magának teát. A gond az, hogy a fém kancsót amiben éppen felfött a víz alig érte el és szépen magára borította. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem az arcára, hanem a mellkasára. A mellkasán olyan szinten leégett a bőr, hogy combról potolták, az egyik mellbimbója meg vagy 4 centivel lejjebb került, amit vagy 20 évvel később plasztikáztak a helyére. Szóval ilyen egy normális forrvízes sérülés. Hőerőművekben a forrvíz amit a turbinákra engednek 260celsiusfok!
2016. márc. 7. 23:08
 9/10 anonim ***** válasza:

kedves 1., ez kapufáról ki! :D

Kedves kérdező, a víznek nem kell 100 fokosnak lennie, 80 fokos víz (vagy még ez alatti is) simán tud égési sérülést okozni! Persze attól is függ, hogy milyen fokúról beszélünk. A gyerekek vékony bőre még érzékenyebb, mivel vékonyabb, finomabb, stb.

Nemrég találkoztam egy amerikai sráccal, neki 4 kicsi gyereke van. A kandalló a szoba közepén, nagyon frekventált helyen van, minden védelem nélkül. Amikor megrökönyödve kérdeztem tőle, hogy nem félti-e a gyerekeit, csak annyit mondott, hogy "már megégették magukat, úgyhogy vigyáznak". Aztán elmeséltem, hogy mive járhat egy égés (mentőtiszt vagyok), és azóta visszakerült a rács a kandalló köré.

Én is azt tanácsolnám, hogy mártsd bele a gyerek kezét egy kb 50-60 fokos vízbe, ami még nem éget meg, de már fájdalmas, és azon meg tudod mutatni a gyereknek, hogy a tűzhely sokkkkkal forróbb.

Béci 74, nagyon tetszett a turbinás megjegyzés! :D

2016. márc. 10. 12:52
 10/10 anonim ***** válasza:

40 fokosban elég jó fürdeni.

70 fokos víz már biztosan éget.

a mártsd a kezét forró vízbe szerintem nem jó ötlet,mert veled fogja azonositani azaz:anya megégetett,valamiért. (nem fogja érteni az ok-okozat összefüggést.)

2016. márc. 14. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!