Jobb VÁLL: mit tehetek?
Jobb vállízületnél tompa fájdalom, naponta többször, nem állandóan, de gyakran.
Végigalszom az éjszakát, de nem a jobb vállamon fekszem. Ha nem tehermentesítve fekszem, akkor fáj.
Sokat ülök/ültem számítógép előtt, és szinte csak egerezek, valószínűleg görcsösen kezelem az egeret, már régebben is jelentkezett a jobb vállam fájdalma sorozatos hosszantartó számítógépezés után, de pihentetés után mindig elmúlt. Most meg is húzhattam, nehezeket pakoltam, talán ezért állandósult.
Ha előre hajolva végzek tevékenységeket (takarítás...) akkor fáj, ha hátrahajlok, akkor nem.
Ha elöl keresztbeteszem a kezem a törzsem előtt, akkor sokszor elzsibbad a jobb hüvelykujjamtól a vállamig egy "idegszál".
Röntgenen semmit nem láttak.
A kar mozgásterjedelme sehol nincs beszűkülve.
Mire sorra kerülök (csoportos) gyógytornára, egy csomó idő eltelik,
Most mit csináljak vele,
hogy tornáztassam,
mi lehet a gond?
Ha tudsz segíteni, vagy jó cikket, kérlek, írd meg.
Kedves Kérdező,
Ezek a tünetek erősen az "egerező váll"- ra mutatnak rá. Manapság sok számítógépen dolgozó embernél jelentkezik ez a tünetegyüttes. A jobb vállat följebb húzza az egerező személy és ezáltal aszimmetria alakul ki a lapockák között, túlterhelődik az egyik oldal. A lapockazárók edzésével, a testhelyzet korrigálásával, a megfelelő asztal és könyök alátámasztás, a magassághoz szabott monitorállás és székállás sokat javíthat a helyzeten. A fájdalom megszüntetéséhez a nyakizmok lazítása, tornáztatása szorosan hozzá tartozik.
Az biztos, hogy ezzel a fájdalommal és esetleges zsibbadással le lehet számolni, ha a fentebb említett tanácsokat kipróbálja az adott személy.
Üdvözlettel,
Szabó Klára - gyógytornász
Köszönöm kedves Klára, amit leírtál, és örülök, hogy menthetőnek gondolod a helyzetet. Oda fogok figyelni ezekre a dolgokra.
Lapockazáró izmokat milyen gyakorlattal lehet hatásosan edzeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!