Fekve vagy állva fáj kevésbé az izomba (fenékbe) adott injekció?
Én 4x kaptam eddig és lehet én vagyok mazoista, de ha már injekció, kifejezetten szeretem. Vérvételtől rettegek, karba szuritól is, de ez nekem nem szokott fájni. Egyszer fájt, először, akkor állva kaptam, nem tudtam, hogy nem szabad feszíteni, na utána éreztem napokig. Azért az se elviselhetetlen fájdalom, hanem az a tipikus idegesítő, zavaró fájdalom, amibe nem halsz bele, csak szórja a figyelmedet. Én utána fekve/ülve kértem őket, többet nem is volt vele gond, 4-5 másodpercig szúr, aztán el is felejtem, hogy kaptam. Ne stresszelj rajta, felesleges!
(és hidd el, rémesen rossz, nyafogós beteg vagyok, nem a hősködő típus)
Szerintem, ha félsz, hogy nem tudod kellően ellazítani, akkor mindenképp fekve kérd, úgy hogy az oldaladon fekszel. Én eddig mindig úgy kaptam, volt amelyik fájt, viszont nagyon sok múlik azon, hogy mennyire ügyes az, aki beadja! Az a tapasztalatom, hogy az orvosok kevésbé gyakorlottak, mint az asszisztensek/nővérek. Legalábbis nekem a múltkor, életemben először, az asszisztensnő adta be az injekciót, és konkrétan nem is éreztem semmit, meg is lepődtem, mikor mondta, hogy kész vagyok, én azt hittem, még be se szúrta... :) (No-spa, Algopyrin kombó volt, ami köztudottan a fájdalmas, feszítős szurik közé tartozik)
Arról viszont még sosem hallottam, hogy ülve is adnak be injekciót a derékba :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!