Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Fekve vagy állva fáj kevésbé...

Fekve vagy állva fáj kevésbé az izomba (fenékbe) adott injekció?

Figyelt kérdés
2015. dec. 30. 17:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Azt mondják állva jobb, de én eddig mindig fekve kértem. Nekem az valahogy nagyobb biztonságot ad, meg én félnék, hogy állva nem tudom annyira ellazítani az izmom, esetleg befeszítem, és akkor sokkal jobban fáj...
2015. dec. 30. 17:35
 2/13 A kérdező kommentje:
én is nagyon félek tőle azért a kérdés
2015. dec. 30. 17:37
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem állva, úgy hogy azon a lábadon állsz, amelyik a másik oldalon van és a szuris oldali lábat ellazítod.
2015. dec. 30. 17:37
 4/13 A kérdező kommentje:
hát ettől a lazítástól tartok hogy nem fog könnyen menni ha tul parázom
2015. dec. 30. 17:39
 5/13 szamo77db ***** válasza:
Én állva, fekve, de még ülve is kaptam a csípőmbe. Mindenhogy rossz. Át kell vészelned valahogy. Hányat kapsz? Meg az injekciók sem egyformák mind. Van, amelyik szövetbarát és jól elviselhető. De a mikrokristályos injekciók helye napokig úgy fáj, hogy nem tudsz ráfeküdni. Legalábbis ez az én tapasztalatom.
2015. dec. 30. 17:42
 6/13 anonim ***** válasza:
Fekve mindenképp jobb. Jobban el tudod lazítani magad. Én is úgy voltam vele mindegy ha állva kapom. De egyszer állva kértem a 10 ml-es kalcium injekciót. Hát ne tudjátok meg milyen kínokat éltem át. Azóta mindig fekve kérem ha kapok és nem volt még probléma.
2015. dec. 30. 17:46
 7/13 anonim ***** válasza:

Én 4x kaptam eddig és lehet én vagyok mazoista, de ha már injekció, kifejezetten szeretem. Vérvételtől rettegek, karba szuritól is, de ez nekem nem szokott fájni. Egyszer fájt, először, akkor állva kaptam, nem tudtam, hogy nem szabad feszíteni, na utána éreztem napokig. Azért az se elviselhetetlen fájdalom, hanem az a tipikus idegesítő, zavaró fájdalom, amibe nem halsz bele, csak szórja a figyelmedet. Én utána fekve/ülve kértem őket, többet nem is volt vele gond, 4-5 másodpercig szúr, aztán el is felejtem, hogy kaptam. Ne stresszelj rajta, felesleges!

(és hidd el, rémesen rossz, nyafogós beteg vagyok, nem a hősködő típus)

2015. dec. 30. 17:47
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha félsz, hogy nem tudod kellően ellazítani, akkor mindenképp fekve kérd, úgy hogy az oldaladon fekszel. Én eddig mindig úgy kaptam, volt amelyik fájt, viszont nagyon sok múlik azon, hogy mennyire ügyes az, aki beadja! Az a tapasztalatom, hogy az orvosok kevésbé gyakorlottak, mint az asszisztensek/nővérek. Legalábbis nekem a múltkor, életemben először, az asszisztensnő adta be az injekciót, és konkrétan nem is éreztem semmit, meg is lepődtem, mikor mondta, hogy kész vagyok, én azt hittem, még be se szúrta... :) (No-spa, Algopyrin kombó volt, ami köztudottan a fájdalmas, feszítős szurik közé tartozik)

Arról viszont még sosem hallottam, hogy ülve is adnak be injekciót a derékba :O

2015. dec. 30. 18:30
 9/13 A kérdező kommentje:
csipőbe?nekem azt mondta hogy fenékbe fogja adni van különbség a kettő között? antibiotikum szuri lesz 4 db
2015. dec. 30. 20:03
 10/13 anonim ***** válasza:
Az izomagyú adott injekciót általában csípőből szokták adni :) Vagy a fenék felső részébe
2015. dec. 30. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!