Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Be van nőve a lábujj körmöm,...

Be van nőve a lábujj körmöm, nincs itthon baradicsom és minden zárva, kecsapott tegyek rá? Vagy mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
2015. dec. 21. 01:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha ilyen hosszu lesz mint ez akkor majd nem fog begyulladni:

[link]

2015. dec. 25. 10:55
 12/18 anonim válasza:
végleges megoldás a lézersebészet -kb 5 másodperc+ kötözés és utána soha többé nincs vele gond.nekem bevált.minden más csak a probléma ideiglenes eltolása.
2015. dec. 25. 17:46
 13/18 anonim válasza:
Ha nincs patika (betadine) akkor a kecsap az jó ötlet ideiglenesen, amíg orvoshoz mész vele.
2015. dec. 26. 06:57
 14/18 Gaál Ibolya válasza:
Tetran kenőcs és Algopyrin /gyulladás-és fájdalomcsillapító/.
2015. dec. 27. 14:56
 15/18 anonim ***** válasza:
van valami pezsgőtabletta amit egy lavor vizben kell feloldani és abban áztatni, gyulladáscsökketö hatása van
2015. dec. 27. 15:08
 16/18 Deni...3 válasza:

Én 2 évig szenvedtem ezzel és egyszer se mentem vele orvoshoz, mivel anyukám is ezzel szenvedett és 11-szer vették le a körmét...

Neogranormonnal kenegettem és az használt. De a leghatékonyabb az volt mindig ha kivágtam ollóval (baromira fájt és volt hogy ömlött a vérem is..) majd lefertőtlenítettem az egész gyulladt részt, ha épp nem volt más akkor házi pálinkával... Arra figyelj nagyon, hogy teljesen vágd ki és piszkálj ki minden lehetséges körömdarabot, koszt, gennyt. Az elején fog fájni de ha rendszeresen csinálod akkor nem tud újra benőni és begyógyul... én azért szenvedten vele 2 évig mert mellette komolyan sportoltam, és nem figyeltem rá... nem figyeltem arra hogy ne kerüljön bele a mindennapi kosz, por, és ha igen akor fertőtlenítsem.

Nekem a paradicsom, krumpli nem használt...

2015. dec. 28. 18:56
 17/18 anonim ***** válasza:

eső után köpönyeg...

doki és kész, paradicsommal,és ilyen hülye házi praktikákkal ne probálkozz.

2015. dec. 28. 21:02
 18/18 anonim ***** válasza:

én pont ma reggel voltam kivágatni. házi praktikákkal lehet tologatni a dolgot, de végül csak a sebész segít. amíg a benőtt köröm ott van, addig a gyulladáscsökkentés nem sokat ér. esetleg ha nincs még nagyon begyulladva, akkor pedikűrössel kivágathatod, majd gyulladáscsökkentés és rendszeres fertőtlenítés. nekem nem jött be.

ebből adódóan a paradicsom, mint gyulladáscsökkentő hatású növény annyit ér, mint a ráolvasás. a ketchupban pedig egyéb dolgok is vannak, pl só, citromsav, amik csak irritálják a sebet.

előzőleg a másik lábamra esett egy tégla, akkor háromszor vágattam ki, azóta kicsit kisebb a köröm, de szerencsére nincs vele probléma. szóval mondhatom, hogy tapasztalt vagyok a témában. :(

egyik barátom nem bírja az orvosokat és kórházat, de a vérrel nincs baja, szóval ő magának vágta. előre beszedett az apja vényköteles, erős fájdalomcsillapítójából és uccu neki. azt mondta, majd beszart. évekig szórakozott vele, de végül csak elment dokihoz.

bátyámnak sikerült pedikűrössel kivágatnia, azóta ő hetente nullára vágja. két oldalt már teljesen elvált a bőr és a köröm, ami szintén nem egészséges. vagy csinálja ezt élete végéig vagy hagyja visszanőni, de akkor szinte biztos, hogy be fog neki gyulladni. hosszútávon utóbbival járna jobban.

írták itt előttem, hogy ha hagyja nőni, akkor kirúgja magát. ez csak abban az esetben alternatíva, ha a bőr még nem sérült és nincs begyulladva. különben csak egyre mélyebbre fog nőni és be fog dagadni a lábujj. én is erre játszottam, de annyira bedagadt, hogy a köröm másik oldala is begyulladt, illetve a mellette lévő lábujjam is elkezdett fájni.

szintén írták itt előttem, hogy az anyukájának levették a körmét. azt csak nagyon végső esetben kellett volna. legközelebb az anyukája válasszon másik orvost. az a baj vele, hogy mivel nincs ott a köröm, ami nyomát fejt ki a bőrre, az egy kicsit megemelkedik és mikor visszanő a köröm, bele fog ütközni. jó esetben sikerül a körmöt a bőr fölé emelni, rossz esetben a nyomás miatt a köröm hátrébb is elkezd oldal irányban nőni.

2015. dec. 29. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!