Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Csúklófájással mit lehet tenni?

Csúklófájással mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nemrég a haverom visszaroppantotta a bal csuklóm. Ezt úgy kéne elképzelni, hogy gyorsan futsz, és nemtudsz megállni, és a tenyereddel próbálód tompítani, és neki csapódsz a falnak. Vagy ha csak szimplán ráesel a csúklódra, de a tenyereddel tompítod. Voltam már orvosnál, megröntgenezték, de semmi értelme nem volt. Azt mondták, hogy egészséges a csuklóm semmi baja. De akkor miért nem tudom arra használni amire szeretném? Föl-le tudom mozgatni, de jobrra-balra illetve a tenyeremet sem tudom kinyitni a plafonnal fölfele. Ha valaki tud valamilyen "házi" praktikát, és léírná azt megköszönném! :)) Próbáltam a vízes borogatást, leszorítást.
2015. dec. 18. 08:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyelőre kíméld, lehetőleg minél kevesebbet használd. Esténként, vagy amikor van lehetőséged, valóban jó neki a hideg-vizes borogatás, esetleg nap közben egy csuklószorítót rá, hogy tartsa, védje, esetenként óvatosan lehet masszírozni, majd érzed, hogy hol-meddig engedi...

Gondolom, hogy a csukló alsó oldalán levő izmok, inak meghúzódtak, és most azok lemerevedtek, időt kell nekik adni, míg egyrészt a pillanatnyi gyulladás elmúlik. Az jó, hogy törés, ínszakadás nincs, a többinek pedig idő kell!

2015. dec. 18. 08:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Kenegesd reuma krémmel és ne erőltesd egy ideig.
2015. dec. 18. 08:20
 3/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a segítséget. Sajnos már több mint 2-3 hete fáj, meddig pihentessem még? Nekem versenyem lenne, és készülnöm kéne. A reuma krém miben segít?

Azt még elfelejtettem mondani, hogy az orvos aztmondta, hogy kamilla teába áztassak valamit, és azzal kössem be. Megmondom őszíntén, hogy én ezt hülyeségnek tartom, vagy tényleg segíthet?

2015. dec. 18. 15:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Voltaren kenőcsöt próbáld meg. De én felkeresnék egy gyógytornászt, sokat tudhat segiteni, a letapadt inakat szépen kimasszirozgatja.
2015. dec. 18. 21:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem rossz ötlet!! Nagyon szépen köszönöm a segítséged! :)) Szép estét!
2015. dec. 18. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!