Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Erősitsetek meg begipszelt...

Erősitsetek meg begipszelt karral mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Nehezen tudom igy felvállalni magam... ugyanakkor haladnom is kéne a hétköznapi dolgokkal..

Történt egy balesetem, egy szórakozóhelyen konfliktusba keveredtem 2 idegen emberrel... ráestem a kézfejemre, akkor elmentem korházba, megnézték, eléggé fel volt dagadva a kezem meg fájt is, alig tudtam mozgatni.. akkor megröntgenezték, még nem tudtak rá semmi biztosat mondani, de kaptam egy pihentető gipszet 1 hétig akkor reménykedtem benne semmi komolyabb és hamar eltelik az idő és leveszik 1-2 héten belül. aztán a helyi rendelőbe kellett mennem tovább, 1 héttel később megnézte az orvos, megröntgenezték, és kiderült hogy törés van a hüvelyk újtól lefele a csukló fölött, hát akkor nagyot néztem.. az orvos is mondta hogy 10 hétig szokott gipsz lenni ilyen esetben.. ledöbbentem.. Kaptam rá új gipszet, az orvos megint elküldött hogy 1 hét múlva mennyek vissza. visszamentem megnézte, mondta hogy sokkal szebb lett a karom mint volt. meg látni is lehetett, és én is úgy éreztem hogy sokkal jobb mint azelött és nemfájt. újabb röntgent csináltak, behivtak, és az orvos mondta hogy 8 hétig kapok gipszet.. pff 8 hétig ?? ez teljesen ledöbbentett... Azelött még soha nem volt velem ilyesmi

Most mit csináljak én igy 8 hétig a magánéletbe ?? ráadásul úgy hogy csak fél kézzel tudok normálisan csinálni mindent... de 8 hét... Oké eddig itthon elvoltam pihentem tvztem gépeztem olvastam.. nem mozdultam ki, mert reméltem hogy nem lesz ilyen súlyos... de most belegondolva... hogy vállaljam fel igy magam másoknál ?? Azthiszem most érzem, élem át igazán ennek a lelki traumáját hogy mennyire "lebénit ez a dolog, persze vannak ennél sokkal rosszabb esetek is.. belegondolni se merek másba.. Most én igy hogyan mutatkozzak hogy legyek pozitiv hogy éljek úgy mintha semmi nem történt volna ?? na meg aki nem olyannak ismert, persze egy fedő sztoriba mondhatom ha kérdezik, hogy mit csináltam, mondhatom azt hogy fociztam és ráestem a kezemre.. ez még hitelesebbnek is hangzik, amolyan sportbaleset. Az a pech hogy most jelentkeztem egy tanfolyamra amire azt irták értesitenek novemberbe elinditják.. most igy mennyek ? kicsit néznének hogy mit akarok fél kézzel..

Ti akiknek volt már begipszelve valamitek, hogy éltétek át ezt az időszakot, hogy maradtatok erősek hogy felvállaljátok magatokat ? mi a tapasztalatotok ?

2015. nov. 9. 14:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez most komoly?

Egy gipszelt kéztől már csak "félembernek" érzed magad?

"Felvállalni" mások előtt?? Egek...

A helyesírási szótárt egy kézzel is bűvölheted! Úgyis nagyon unatkozol, ess neki!

2015. nov. 9. 14:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Ne izgulj, mondd azt, hogy baleset volt, és nem akarsz róla bővebben mesélni. Nagy idő a nyolc hét, de el fog múlni. Ma november 9-e van, 3 hét novemberben, 4 hét decemberben + 3 nap, január 5-én fog lejárni.

A tanfolyamra járj el. Mi a témája? Ha a domináns kezed működik, akkor biztosan el tudod végezni fél kézzel is. Bátorság! Ha az tört el, akkor nem nagyon fogsz tudni írni, rajzolni.

Kedves első, nem véletlenül mondjuk mi magyarul, hogy fél kéz. Egy kéz fél kéz, két kéz egy kéz.

2015. nov. 9. 22:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Hát szerencsére a bal kezemmel történt a baleset. köszönöm a biztatást! Igyekszem másképp felfogni a helyzetet.

Az első válaszolóból meg azt feltételezni, hogy nem volt még ilyen gondja, nem értem akkor miért irt..

2015. nov. 10. 09:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Á, tényleg, sose voltam még a mozgásomban korlátozva... Ha neked így könnyebb, hogy azt hiszed, ezért válaszoltam úgy, hát legyen. :)
2015. nov. 10. 10:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a jobb kezem volt eltörve és könyökig begipszelve (jobbkezes vagyok), de ennek ellenére mindent tudtam csinálni vele némi leleményességgel. 3 ujjam kivolt a gipszből, úgyhogy megtanultam így használni a kezemet. Írni is tudtam vele, szval nem éreztem magam bénának miatta egyáltalán. Igazából különösebben nem zavart a dolog, a barátaimtól meg kaptam a gipszemre pár klassz rajzot, jó poén volt mutogatni :)
2015. nov. 10. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!