Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mien lesz az ember testileg...

Mien lesz az ember testileg 10 év kőműves munka után?

Figyelt kérdés

2015. szept. 26. 11:50
 1/2 anonim válasza:
Egy rokkant ember. Fáj majd mindene, nem lesz képes normál aktív életre. De valaki teljesen belenyomorodik, valakinek meg se kottyan. Ember állóképességétől és testi lelki képességeitől függ.
2015. szept. 26. 12:00
 2/2 anonim ***** válasza:

10 év az még semmi. De nekem a nagybátyám 23 éves kora óta dolgozik az építőiparban kőművesként. Persze sokat tanult és technikumot tett le ezek mellett, most jelenleg 56 évesen építésvezető, de 4 éve még egyszerű kőművesként kezdte a jelenlegi cégnél, és már akkor igen nehezen bírta. Leginkább a lábait terhelte szét a sok súly az ízületei teljesen tönkre mentek, és sokszor vannak spontán fájdalmai, sajnos már gyógyíthatatlan és ez leginkább a téli munka tett be neki amikor 0-5 fok között vizes időben szét fagyva dolgoztak és ezek is rátettek egy lapáttal. A másik meg az hogy ha fiatal vagy ilyen 20 év körüli akkor 30-40 évesen még nagy bajod nem lesz tőle testileg, erősebb leszel és izmosabb, de célszerű mellette sportolnod leginkább saját testsúlyos edzést végezned hogy viszonylag karbantartsd az ízületeidet. A súlyzós edzést felejtsd el. És ha mész dolgozni akkor a terhet mindig úgy próbáld meg cipelni hogy segédeszközzel ha arra van mód és ne hősködj hogy kézben elbírod. Ez a legfontosabb, és ha nem muszáj ne szakadj meg.

Én útépítőknél dolgoztam 2 évet és az igaz nem terhelt le abból a szempontból hogy nagy terheket kellett cipelni, de az ásás, lapátolás, aszfalt feltörés stb... akár esett akár tűzött a nap meg kellett csinálni és ez bizony elégé lefárasztott minket. Én bírtam az iramot 2 év után maradtam a cégen belül de a telephelyre kerültem mint raktáros mert munka mellett ezt tanultam és igaz hogy ott volt a targonca, ott volt sok segéd eszköz sokszor kézbe kellett felpakolni kisebb dolgokat a teherautóra ha mondjuk csak 3zsák cement kellett meg pár vödör mész például akkor azt nyilván kézzel teszi fel az ember és ott spórolni kellett a gázzal a targoncát nem mindig használhattuk ha nem volt muszáj. Ez is leterhelt fizikailag. Sajnos a cég megszűnt és kevés volt a munkalehetőség a környéken, akkor egy gyárba mentem operátornak ami annyira könnyű volt fizikailag hogy sokan tátott szájjal nézték hogy a 8 órát röhögve ledolgozom, mert ugye én a nagy terhelésre voltam hozzá szokva. De sajnos 4 év alatt igen csak ellustultam amikor ott a gyáron belül beraktak raktárba mert tudták hogy végzettségem és van némi tapasztalatom így betettek oda, ott jobbára gépekkel pakoltunk mindent, tehát nem kellett akkora súlyokat emelni max 4 kilót ha kézzel emeltünk, többet nem. És bizony 2 évvel ezelőtt amikor elköltöztem 100 km-re a szüleimtől a barátnőmékhez akkor bizony egy tüzépre kerültem mint anyagmozgató és kisegítő és bizony igen csak észrevettem hogy ellustultam, és bizony amikor kezdtem vissza szokni a nagy súlyok emelésére akkor már jöttek a fájdalmak, voltam is orvosnál és igen már most közel 30 évesen ízületi betegségeim vannak ami még nem a vészes kategória tehát gyógyszeres kezeléssel meg egyéb terápiákkal most úgy ahogy jó a helyzet, de a munkára nem voltam alkalmas emiatt mert nem bírtam. Akkor kaptam irodába munkát mint rendelés felvevő, meg anyag kiadónál intéztem az adminisztrációt, de ez pénzben igen kevés volt így jelenleg egy közeli gyógyszergyárba tudtam hatalmas protekcióval elhelyezkedni ahol azt se engedik hogy kézzel emeljem fel az 5 kilós zsákot ott a kezelők mindent raklapra tesznek és vagy targoncával vagy békával mozgathatjuk azt, más dolgunk nincs, és nem is nyúlhatunk hozzá az más dolga. Ez már jobban kímél engem, lassan 1 éve vagyok itt és jobbára csak a számítógép előtt ülök vagy a targoncával mászkálok ide-oda és viszem az anyagot vagy épp a raktárat takarítjuk. De nekem mondták is az orvosok hogy az építőipart meg minden egyéb nehéz fizikai munkát kerüljem ha nem akarok 40-50 évesen olyan ízületi betegségekkel szenvedni amibe 80 évesek szenvednek.

2015. szept. 26. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!