Hogyan segítsek egy sérültnek?
Sziasztok! Ma suli után 2 haverommal a 16. kerületben leültünk egy padra dumálgatni..stb
egyszer csak láttunk egy gyorsan száguldó autót aki kb 60-80al telibe vert egy lányt aki kb 4-5 métert repült és mozdulatlanul feküdt
azonnal oda rohantunk, stabil oldalfekvésbe helyetzük mert a gyökér sofőr úgy remegett hogy azt se tudta hol van
ekkor elkezedett vérezni a feje, szája ,felakadt a szeme...utána meg az egyik haverom el kezdett vele beszélgetni
Amig kijöttek mentők ott álltunk felette ketten, az egyik haverom meg segített és beszélt vele
nagyon ideges lettem mert feleslegesnek ereztem magam es azt sem tudtam mit csinaljak, lesokkolt.
mit lehet ilyenkor csinalni? Hogy segithetnek nek a serultnek a legtobbet? Eloszor lattam ilyet..azota rosszul vagyok, hanyingerem van.
Nem tudsz mit tenni, gázolásnál a stabil oldalfekvésbe tevés is veszélyes lehet, mert nem nagyon szabad a sérültet mozgatni az esetleges gerincsérülések miatt.
Artériás vérzésnél egy összegörcsölt ruhával nyomod a sebet, ahogy csak tudod, nyílt törésnél fertőtlenítesz a seb körül.
Kb. ennyit tudsz ilyenkor tenni, szóval tartani nagyon fontos, ne pánikoljon, ne akarjon hirtelen mozdulatokat tenni, a szíve is minél egyenletesebben verjen.
Rendben köszönöm!:)
nagyon durva "elmeny" volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!