Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mennyi idő amig helyre jön?...

Gy.dav. kérdése:

Mennyi idő amig helyre jön? (Többi lent)

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Egy konyhai baleset következtében a bal kis ujjamon sikerűlt majdnem minden ideget elvágni ami csak a csontig található volt benne. Az lenne a kérdésem, hogy a varrat szedés után még mennyi idő kell neki, hogy helyre jöjjön teljesen?

A válaszokat előre is köszönöm

2015. júl. 20. 22:55
 1/8 A kérdező kommentje:
15/F
2015. júl. 20. 22:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Ó te.. :(

A barátom szalagfűrésszel /vagy milyennel/ vágta el elég csúnyán az ujját, 2 éve. A heg is meglátszik és mivel ideget vágott, nem érez vele semmit. Behajlítani se tudja teljesen, de nem gátolja semmiben, a munkában sem.

Nem tudom te mire számíts. Fiatal vagy, gyorsan gyógyulsz. Varratszedésen kérdezz rá. Mit értesz az alatt,hogy teljesen rendbe jön?

2015. júl. 20. 23:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Hogy pl mikor fogom érezni teljesen meg behajlítani stb
2015. júl. 20. 23:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Idegek sérülésekor sajnos nincs garancia, hogy valaha is helyreáll a normális érzület az érintett testrészben. Ha meg helyreáll, nagyon sokáig eltarthat. Anyukámnak műtét során a lábában vágtak el véletlenül több ideget, kb. 3 évig sántított utána, míg végül helyrejött.
2015. júl. 21. 00:08
 5/8 A kérdező kommentje:
De kissebb területen nem gyógyúl be esetleg gyorsabban? És amíg gyógyúl addig lehet mozgatni vagy minden erőltetéstől kímélni kell?
2015. júl. 21. 09:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább varratszedés után próbálkozz a mozgatással. Mikor lesz?

Kisebb területen nem hinném,hogy olyan nagy vagy tartós károsodás érhetné az ujjadat. A barátom elég durván vágta el a fűrésszel, inkább le se írom,hogy nézett ki. Nem zavarja a munkában, semmiben, ami történt. Egy ismerősöm pedig bárddal vágta el az össze ujját. Biztos nem lett 100%-os, de hentes és dolgozik.

Ne ijedj meg, olyan nagy mértékű károsodás nem hinném, hogy érte az ujjadat. Barátom kezén is csak akkor lehet észrevenni a hegeit, ha nagyon nézi az ember. Az, hogy nem tudja behajlítani teljesen, az azért van,mert az övé súlyosabb volt. Szerintem te maximum érezni nem fogsz ott, ha mondjuk rácsípsz, de használni fogod tudni.

2015. júl. 21. 10:11
 7/8 A kérdező kommentje:
27.-én, de már elmentem orvoshoz vele és azt mondják, hogy még gyógyúlnia kell. Köszönöm a válaszokat :)
2015. júl. 21. 18:55
 8/8 anonim válasza:
Szia! Lehet, de csak lehet hogy nem fogod tudni behajlítani 100 %-ban mondjuk csak 80, de nem fog nagyon akadályozni. Fiatal vagy, biztos regenerálódni fog. Szedjél sok B vitamint az segít az idegek regenerációjában. Az érzet akár 1,5 év is lehet mire visszajön.
2015. júl. 26. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!