Biciklivel borultam, a képen látható sebről mi a vélemény, elferthődhet?
Ma a tesómmal viszonylag nagy sebességgel (kb 25 km/h) ütköztem a biciklivel és felborultam. A bal gyűrűs és középső ujjaimon az alábbi képen láthtó sérülés történt. Nem tudom, hogy az aszfalt vagy a küllő okozta, de azért az ztóbbit kizartnak tartom. A seb nem szimplán egy horzsolás, hanem viszonylag mély (2-3 mm). Eléggé vérzett, meg lett mosva, betadinnal be lett kenve és gézzel körbetekerve. A géz már nincs rajta, kb 2 órát volt rajta.l, most szabadon van (mert sajnos nincs itthon sebtapasz, szomszédok vannak, de hát na oda el is kell jutni...) most olyan "megkövesedett" féle, gondolom a betadin miatt. A középső ujjam utolsó ujjperce/begye fel van dagadva. Orvos nem látta. Arra lennék kíváncsi, hogy elfertőzhet-e vagy lehet-e vele bármi komplikáció és, hogy mi az a fehéres izé a gyűrűsujjamon? Azért rinyálok, mert még ilyen mély sebem emlékeim szerint még nem volt és szerintem ez az eddigi legnagyobb balesetem. Szerintem eltörve nincs, bár a középső ujjamat kissé fáj behajlítani. A gyűrűsön még fáj a seb. Kép: [link]
Köszi a válaszokat! 18/F
Annyira nem néz ki vészesnek, ha lefertőtlenítetted akkor nem hiszem, hogy gond lesz. Ha nem áll el a vérzés, akkor viszont össze kell varrni, de így kép alapján kétlem hogy olyan súlyos az ügy.
Fájni fog, sokáig, főleg, hogy a körömágynál van.
Ha csúnyán begyullad vagy látszólag semmit sem javul pár nap alatt, akkor azért a háziorvosnak mutasd meg - vagy ha normálisak az sztk-ban, kórházban mehetsz oda is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!